Google Maps op iOS krijgt eindelijk snelheidsmeter

Google Maps
Google is begonnen met de uitrol van de snelheidsmeter in Google Maps op iOS. Zo krijg je steeds de actuele GPS-snelheid te zien. Dit werkt ook met Apple CarPlay.

Google laat je al langer de GPS-snelheid bekijken in Google Maps op Android. Ook Waze, Googles eigen concurrent voor Maps, biedt op zowel Android als iOS een snelheidsmeter. Deze bepaalt de snelheid van je auto aan de hand van het GPS-signaal van je smartphone – dit cijfer blijkt vaak een stuk accurater dan die van de snelheidsmeter in je auto. Vanaf nu kan je de GPS-snelheidsmeter ook tegenkomen in Google Maps op iOS.

Snelheidsmeter in Google Maps

Via Reddit melden diverse Maps-gebruikers dat de snelheidsmeter tevoorschijn is gekomen in Maps op iOS. Daar hoef je als gebruiker niets voor te doen: wanneer je de navigatie in de GPS-app start, wordt de snelheidsmeter automatisch getoond. Bij sommige gebruikers komt de snelheidsmeter eveneens tevoorschijn in Apples CarPlay. De meter verschijnt dan naast de maximumsnelheid, zoals dat ook al het geval is in Waze.

Die maximumsnelheid wordt overigens al langer getoond in Maps, op zowel Android als iOS. De snelheidsgegevens worden alleen getoond wanneer je met de auto of motor op stap gaat: bij fietsroutes kan de GPS-app je nog steeds niet vertellen hoe hard je gaat.

Het is mogelijk dat niet iedereen de snelheidsmelding te zien krijgt. Google heeft zelf nog niets gezegd over de Maps-update. Bovendien duurt het vaak enkele weken voordat zo’n functie breder is uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business