Potentiële OnePlus 13T krijgt werkelijk gigantische batterij

OnePlus 13
© OnePlus
De batterij van de OnePlus 13T is mogelijk nog een stuk groter dan die van de OnePlus 13. Naar verluidt gaat het om batterijen met een 6.500mAh-capaciteit.

Dat is fors meer dan de batterijen die OnePlus nu gebruikt in zijn vlaggenschip-smartphones, de OnePlus 12. Dat toestel bevat momenteel een 5.400mAh-batterij. De goedkopere 12R, die iets later verscheen, kreeg een batterij van 5.500 mAh. Het vlaggenschipmodel dat ergens in 2025 in China verschijnt, krijgt volgens de leaker Digital Chat Station een accu die nog 1.000 mAh groter is. De batterij is zelfs nog een stukje groter dan het exemplaar in de OnePlus 13.

Komt er een OnePlus 13T?

Eerder wist de Chinese tipster al te onthullen dat de OnePlus 13 een batterij krijgt van ten minste 6.100 mAh. Die claim wordt ditmaal herhaald, nu met de uitbreiding dat de OnePlus Ace 4 Pro een nóg grotere 6.500mAh-accu krijgt. Dat toestel wordt pas medio 2025 op de markt gebracht, nadat de 13 in Europa is verschenen. Vermoedelijk komt de Ace 4 Pro in een later stadium ook naar Europa, zij het als de OnePlus 13T.

Ook OnePlus-moederbedrijf OPPO werkt aan een smartphone met zo’n grote batterij, weet de tipster te vertellen. Het is echter nog erg vroeg om te zeggen of de genoemde informatie daadwerkelijk klopt. De fabrikanten moeten hun eerste vlaggenschiptelefoons voor 2025 nog onthullen. Dat gebeurt meestal omstreeks november. Ergens in het voorjaar komen ze naar Europa. Voor OnePlus is dat de 13, terwijl OPPO vermoedelijk de Find X8-serie lanceert.

Specificaties OnePlus 13

Hoewel OnePlus het nog niet bevestigd heeft, staat één ding vast voor de OnePlus 13: hij krijgt een forse batterij. Qua formaat zou het nog best meevallen. Door het gebruik van een nieuwe siliciumtechnologie, zou het formaat namelijk flink afnemen.

Verder wordt verwacht dat het vlaggenschiptoestel net als zijn voorganger een 6,8-inch-oledscherm krijgt, 100W-snelladen ondersteunt en met 50 watt draadloos kan laden. Het camerasysteem wordt ook volledig aangepast, met drie nieuwe 50MP-camera’s: een hoofd-, groothoek- en telefotocamera. Ten slotte raakte al bekend dat de OnePlus 13 een IP68- of IP69-classificatie krijgt.

Pas tegen het einde van het jaar kunnen we met enige zekerheid zeggen hoe de OnePlus 13 eruit komt te zien. Dan worden alle details gepresenteerd, meestal vlak nadat de chip in het vlaggenschiptoestel, Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen-chipset, wordt gepresenteerd. Die Snapdragon Summit-presentatie vindt dit jaar plaats op 24 oktober.

mobieloneplusoneplus 13

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN