Toekomstige Apple Watch SE mogelijk gemaakt van plastic

Apple Watch SE geel
© Apple
Mogelijk krijgt de aanstaande Apple Watch SE geen aluminium maar een plastic behuizing. Apple wil hiermee snijden in de (kost)prijs van zijn ‘SE’-smartwatch.

In ruil voor minder geavanceerde specificaties biedt Apple een aanzienlijke korting op zijn Watch SE. Het instapmodel van de Apple Watch SE kost 279 euro (adviesprijs), terwijl je voor de Watch Series 9 449 euro moet betalen. Bloomberg-analist Mark Gurman voorspelt dat die prijs in de toekomst nog iets verder zal dalen. In ruil voor de lagere prijs krijg je wel een behuizing van plastic, in tegenstelling tot aluminium zoals op de Series 9 en huidige SE-modellen.

Nieuwe SE-horloge mogelijk dit jaar

Welke aanpassingen Apple verder wil doorvoeren op de Watch SE of wanneer deze verschijnt, heeft Gurman niet genoemd. De huidige Watch SE stamt uit 2022, zijn voorganger uit 2020. Mogelijk komt het Amerikaanse bedrijf dus nog dit jaar met een SE-horloge. Voorlopig blijft dat echter pure speculatie. De recente aankondiging van Samsungs eerste Galaxy Watch FE-smartwatch, die in België 199 euro kost en daarmee fors goedkoper is dan de Apple Watch SE, maakt de komst van een nieuwe SE wel relevanter.

Voor Apple is 2024 hoe dan ook een bijzonder Watch-jaar: de Apple Watch-serie bestaat immers al tien jaar. Dat viert het merk met een aantal belangrijke vernieuwingen voor de Watch-serie, zoals grotere schermen én een dunnere behuizing, aldus Gurman. De Bloomberg-journalist zegt ook dat de nieuwe generatie Apple Watch, mogelijk de Watch Series 10, een nieuwe krachtigere chip krijgt die geschikt is voor AI-taken. Apple Intelligence, een uitgebreid pakket AI-functies voor de Apple Watch, komt echter niet naar de Watch-serie.

Ook nieuwe Apple Watch Ultra 3

Die snellere chip komt volgens Gurman ook naar de nieuwe Apple Watch Ultra 3. Dat Ultra-horloge zou verder grotendeels identiek zijn aan de Watch Ultra 2. Dat heeft er ook wel mee te maken dat het huidige ontwerp van de Ultra ‘pas’ twee jaar oud is.

Zoals gebruikelijk doet Apple geen uitspraken over dergelijke geruchten. Het is dus wachten tot september voordat we meer weten over Apples nieuwe smartwatches. Doorgaans lanceert de Amerikaanse techgigant die tezamen met zijn nieuwe iPhones en watchOS-software.

appleApple Watch 10apple watch seapple watch xwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen