Alle nieuwe OnePlus-producten zijn nu al volledig uitgelekt

OnePlus lancering
© OnePlus
OnePlus lanceert op 16 juli de Nord 4 en enkele andere gadgets, zoals de Watch 2R en de OnePlus Pad 2. Alle gadgets zijn nu al op de gevoelige plaat vastgelegd.

OnePlus maakte recent bekend dat het op 16 juli de Nord 4, Watch 2R en Pad 2 onthult. De Nord 4 verscheen eerder al in vol ornaat op een gelekte poster. Via Android Headlines is ditmaal het volledige pakket uitgelekt. Erg verrassend is dat overigens niet: het gros van de producten is al in China gepresenteerd. Zo schreven we recent al over de OnePlus Pad Pro, die straks in Europa opduikt als de Pad 2.

Volledig metalen behuizing

De gelekte afbeeldingen bevestigen de teaser van OnePlus voor de Nord 4. Het merk liet hierin weten dat de Nord-smartphone een volledig metalen behuizing zou krijgen. Behalve de camerastrook is het toestel inderdaad volledig van metaal gemaakt. Voor de camerastrook lijkt glas te zijn gebruikt. Dit is vermoedelijk nodig om de signalen voor 4G, 5G en NFC door te laten.

© Android Headlines

Opvallend is dat de Nord 4 een heel ander design heeft dan eerdere OnePlus-toestellen. De verticale cameramodule van de Nord CE4 Lite is verdwenen. In plaats daarvan heeft de Nord 4 twee losse cameracirkels aan de achterkant, met daaraan de flitsers. De telefoon heeft ook een alert slider om meldingen snel te dempen en een IR-blaster om de tv en andere apparaten te bedienen. Het oledscherm aan de voorkant lijkt vrijwel randloos te zijn. Volgens eerdere geruchten is het 6,74 inch groot en heeft het een verversingssnelheid van 120Hz.

Goedkopere OnePlus-smartwatch

In lijn met de lancering van de OnePlus 12R brengt de Chinese fabrikant nu ook een ‘R’-smartwatch op de markt: de Watch 2R. Net als het topmodel draait de Watch 2R op Wear OS en ook het design is nagenoeg hetzelfde, met uitzondering van de afgeronde hoeken. Opmerkelijk is dat de Watch 2R in China ondersteuning biedt voor NFC en telefoongesprekken via LTE.

© Android Headlines

Of de Europese variant dezelfde functionaliteit krijgt, is nog even afwachten. Wel is zeker dat hij minder zal kosten: de R-varianten zijn OnePlus’ antwoord op Samsungs Fan Edition-reeks, met lagere prijzen. Android Headlines schat dat de smartphone tussen de 199 en 229 dollar zal kosten.

Tweede high-end OnePlus-tablet

Voor het complete verhaal over de OnePlus Pad 2, kun je ons artikel over de Pad Pro lezen. De Pad 2 is namelijk identiek aan de Chinese Pro-tablet, met eveneens een metalen behuizing en een enkele camera aan de achterkant. Net als zijn voorganger valt de Pad 2 in het high-endsegment met de Snapdragon 8 Gen 3-chipset, 8 tot 12 GB RAM en 128 tot 256 GB opslag.

OnePlus Pad Pro
© OnePlus

Het lcd-scherm is 12,1 inch groot, heeft een piekhelderheid van 900 nits en een verversingssnelheid van 144Hz. De tablet heeft daarnaast een batterij van 9.510 mAh, ondersteunt 67W snelladen en is verkrijgbaar in de kleuren groen en zwart.

Summer Launch Event

Op 16 juli zal OnePlus meer informatie geven over de devices, waaronder de specificaties en de Europese prijzen.

mobieloneplusoneplus nord 4oneplus pad 2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen