Firefox verlengt ondersteuning voor Windows 7

Firefox logo
© Mozilla
Mozilla verlengt de ondersteuning van Firefox op Windows 7. Gebruikers krijgen iets meer tijd om over te stappen naar een nieuw besturingssysteem.

Eerder kondigde Mozilla aan de ondersteuning voor Windows 7 te beëindigen na de release van Firefox 115 ESR. In een recente update op Reddit laat Mozilla weten dat ze de ondersteuning toch nog verlengen.

“We plannen de ondersteuning voor Windows 7-gebruikers uit te breiden tot na de huidige geplande einddatum”, aldus de browserontwikkelaar. Over een concrete nieuwe deadline communiceert Mozilla nog niet. De verlengde ondersteuning geldt ook voor Windows 8 en Windows 8.1.

Daarmee is Mozilla op dit moment de enige grote browserontwikkelaar die nog officiële ondersteuning biedt voor Windows 7, 8 en 8.1. Zowel Google als Microsoft beëindigden de ondersteuning voor deze besturingssystemen al eerder, respectievelijk met versie Edge 109 en Chrome 109.

Overstappen naar een nieuw besturingssysteem

Mozilla benadrukt dat deze verlenging primair bedoeld is om de overstap naar een nieuwer Windows-versie of een ander besturingssysteem te vergemakkelijken.

Voor gebruikers van Windows 7 is die overstap sowieso noodzakelijk. Microsoft rolt al sinds begin 2023 geen beveiligingsupdates meer uit voor dit besturingssysteem. Ook voor Windows 8 en 8.1 zijn er sindsdien geen beveiligingsupdates meer beschikbaar. Microsoft adviseert gebruikers dan ook om over te stappen naar een recentere versie van Windows. In veel gevallen vereist dat echter ook de aanschaf van een nieuwe computer, wat voor sommige gebruikers een drempel vormt.

Opvallend is dat ongeveer 10% van alle Firefox-gebruikers nog op Windows 7 werkt. Het marktaandeel van Windows 7 zelf schommelt al langer rond de 3%.

firefoxmozillaWindowswindows 7

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen