CapCut stopt met gratis cloudopslag

CapCut
© CapCut
Videobewerkingsapp CapCut stopt per 5 augustus met gratis cloudopslag. De ByteDance-dochter bood tot op heden 1 GB cloudopslag aan al zijn gebruikers.

Veel CapCut-gebruikers zijn de afgelopen dagen al op de hoogte gebracht van de wijziging. In een e-mail schrijft de videobewerkingsdienst dat de gratis cloudopslag “vanaf 5 augustus niet meer beschikbaar is”. Dat heeft echter geen impact op bestanden die je al hebt geüpload: die kun je wel gewoon blijven downloaden. Nieuwe bestanden uploaden is echter niet meer mogelijk, ook niet als je de oude bestanden verwijdert.

CapCut blijft wel cloudopslag aanbieden, maar dan als abonnement. 100 GB cloudopslag kost 2,49 dollar per maand, en voor 1 TB betaal je maandelijks 7,99 dollar. Wie zijn bestanden wil opslaan bij de videobewerkingsdienst, moet daar dus voor gaan betalen. Tegelijkertijd laat CapCut je de bestanden ook lokaal opslaan, zodat je ze elders digitaal kunt wegzetten.

De ByteDance-dochter komt ook met een lagere gebruikerslimiet voor CapCut Free. Nu kun je nog met maximaal vijf creators één account gebruiken. Na 5 augustus daalt dit naar twee. Wil je met meer dan twee creators van een account gebruikmaken, dan moet je straks overstappen op CapCuts Team Tier-pakket.

Ben je niet van plan om te betalen, dan is het wel aan te raden om de bestanden op den duur weg te halen bij CapCut. Hoewel je de bestanden nu nog gratis kunt downloaden, is dat op de lange termijn niet per se gegarandeerd.

ByteDancecapcutontspanningsociale mediatiktok

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen