Prijs OnePlus Pad 2 bekend: fors duurdere Android-tablet?

OnePlus lancering
© OnePlus
De OnePlus Pad 2 wordt op 16 juli officieel in Europa onthuld. Voorafgaand aan de lancering is ditmaal ook het prijskaartje van OnePlus’ tweede Android-tablet gelekt.

Voor zijn eerste tablet vroeg OnePlus een relatief bescheiden 499 euro, maar de kans is groot dat je voor de OnePlus Pad 2 nog iets meer moet betalen. Dat meldt geruchtenmaker Yogesh Brar via X. Brar claimt dat de Pad 2 in India omgerekend 530 euro gaat kosten. Ter vergelijking: de eerste Pad kostte daar ongeveer 420 euro. In Europa betaal je daarentegen 499 euro.

Trekken we die lijn door naar de Pad 2, dan zou de tablet in Europa ongeveer 600 euro kunnen kosten, inclusief belasting. Elektronica is in landen als India altijd een stukje goedkoper, maar het geeft wel een indicatie van de prijsstijging die ophanden is. Brar stelt verder dat je de Pad 2 vlak na de lancering tegen een lagere prijs kunt kopen. Niet bepaald nieuw voor OnePlus: vrijwel alle nieuwe toestellen van het Chinese merk zijn na de lancering ‘in de aanbieding’.

Vanwaar de hogere prijs?

Dat de Pad 2 duurder is dan zijn voorganger, is overigens niet per se verrassend. Onderhuids krijgt de tablet immers een gloednieuwe chipset, de Snapdragon 8 Gen 3. Die is een stuk krachtiger dan de MediaTek-chip in de eerste Pad. Daarnaast zijn Qualcomm-chips naar het schijnt ook wat prijziger. Verder beschikt de Pad 2 over een groter 12,1-inch lcd-scherm, met een 144Hz-beeldverversing en 3K-resolutie. Een groter scherm is nu eenmaal wat duurder.

Brar bevestigt verder dat de OnePlus Pad 2 dezelfde 9.510mAh-batterij gebruikt als de eerste Pad, met dezelfde 67W-oplaadsnelheid. De behuizing is ook ditmaal gemaakt van metaal, en biedt plaats aan een 13MP-hoofdcamera achterop. Aan de voorkant is er nog een 8MP-selfiecamera.

Summer Launch Event

Voorlopig blijft het wel bij geruchten: OnePlus heeft de specificaties en prijsdetails nog niet vrijgegeven. Daarvoor moeten we wachten tot 16 juli, wanneer het Summer Launch Event plaatsvindt. Tijdens dat event zal de smartphonefabrikant ook de Nord 4, Nord Buds en Watch 2R onthullen. Van die producten zijn ook reeds de eerste foto’s gelekt.

Androidmobieloneplusoneplus pad 2tablets

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen