Slack-omgeving Disney gehackt: 1,2 TB aan data gestolen

Disney
© Unsplash / Patricia F.
Het is de hackers achter NullBulge gelukt de Slack-omgeving van Disney binnen te dringen. Bij die aanval is 1,2 TB aan data buitgemaakt, waaronder nog onuitgebrachte projecten.

Welke projecten precies zijn getroffen, laat de hackersgroep in het midden. Na de hack verschenen echter plotseling details over Fortnite-content op diverse platformen. Volgens NullBulge zijn de gegevens afkomstig uit “meer dan 10.000 Slack-kanalen” van Disney. Daarin vonden ze naar eigen zeggen details over nog te onthullen content, evenals afbeeldingen, berichten, bestanden en inloggegevens.

Onduidelijk is of de claims van NullBulge juist zijn. Momenteel is er enkel een afbeelding van de gelekte gegevens beschikbaar. De website van NullBulge ging kort na het lek offline, waardoor de data ook niet meer te downloaden is. Disney heeft nog niet gereageerd op het lek.

Aliens: Fireteam Elite 2

Ondanks dat de gegevens dus niet meer toegankelijk zijn, zijn er al wel enkele zaken uitgelekt. Zo werd na het lek bekend dat Disney werkt aan Aliens: Fireteam Elite 2. Daarnaast lekten er wat details uit over Fortnite-content die Disney in ontwikkeling heeft.

Het is goed mogelijk dat er ook veel andere gegevens zijn buitgemaakt. Disney is immers ook eigenaar van de Marvel-, Star Wars- en Pixar-reeksen. Bovendien heeft het zijn eigen streamingdienst, Disney+. Hoe diepgaand de hackers in de systemen zijn doorgedrongen, is niet helemaal duidelijk. Wel heeft de hackersgroep aangegeven dat ze uit de systemen zijn gezet. Mogelijk is de aanval hierdoor nog enigszins beperkt gebleven.

Het is niet de eerste keer dat hackers via Slack toeslaan. In 2022 werd een soortgelijke aanval uitgevoerd bij game-ontwikkelaar Rockstar. Toen lekten er plotseling video’s uit van het langverwachte GTA 6.

Beveiligingdisneydisney+slackstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen