Samsung Galaxy Tab S10-serie komt pas in oktober

Samsung Galaxy Tab S10 Ultra
© OnLeaks
Samsung onthult zijn Galaxy Tab S10-reeks pas in oktober. Vermoedelijk bestaat die reeks uit slechts twee modellen: de Galaxy Tab S10 Plus en Tab S10 Ultra.

Samsung lanceert zijn high-end tablets ditmaal niet in de zomer. Dat zegt Samsung-tipster Max Jambor. Erg verrassend is dat overigens niet: de Koreaanse fabrikant hield onlangs nog zijn Galaxy Unpacked-presentatie. Daar onthulde het zijn Galaxy Z Flip 6, Z Fold 6, Galaxy Watch 7, Watch Ultra, Galaxy Ring en de Galaxy Buds-serie. Voor het eerst in jaren ontbrak de Tab-serie; volgens Jambor is de onthulling daarvan opgeschoven naar oktober.

Het is niet duidelijk waarom de tablets pas ‘zo laat’ ten tonele verschijnen. Vast staat wel dat de serie dit jaar wat is uitgedund. Er komen geen drie maar slechts twee tablets: de Tab S10+ en de Tab S10 Ultra.

Licht opgepoetste Galaxy Tab S9

Jambor voorspelt verder dat de Galaxy Tab S10+ en Galaxy Tab S10 Ultra veel overeenkomsten zullen hebben met de Tab S9-serie. Recent verschenen er via OnLeaks al enkele renders van de Galaxy Tab S10 Ultra. Die tablet is vrijwel identiek aan de Tab S9 Ultra. Zelfs de specificaties van beide tablets komen aardig in de buurt. Het scherm meet nog steeds 14,9 inch en zelfs de afmetingen zijn exact hetzelfde: 326,4 x 208,6 x 5,45 mm.

Ook de batterijcapaciteit wijkt met 11.200 mAh niet af van die van de Tab S9 Ultra. Qua aandrijving zou de tablet beschikken over de Snapdragon 8 Gen 3-chipset, die ook al in de Z Flip 6 en Fold 6 gebruikt wordt. De goedkopere Tab S10+ zou daarentegen de Dimensity 9300+ gebruiken, klinkt het in de geruchtenmolen. Jambor stelt zich daar wel vragen bij: “Ik denk dat dit gerucht nogal onwaarschijnlijk is, aangezien Samsung in de high-end tabletsector altijd op Snapdragon-chips heeft vertrouwd”.

Er lijkt onder de streep maar weinig te veranderen. Mogelijk wil Samsung dat oplossen met wat AI-functies, maar voorlopig kunnen we daar enkel over speculeren. Wat vaststaat is dat er een Tab S10-reeks komt én dat de tablets in de tweede jaarhelft verschijnen. Dat is al bevestigd door de topman van Samsungs Zuid-Afrikaanse afdeling.

mobielsamsungsamsung galaxy tab s10tablets

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen