One UI 7 is mogelijk Samsungs grootste One UI-upgrade ooit

Samsung One UI
© Samsung
Later dit jaar onthult Samsung zijn nieuwe One UI-schil, One UI 7. Geruchtenmaker Ice Universe claimt dat het de grootste designwijziging ooit is voor One UI.

Samsung lanceert jaarlijks een nieuwe versie van One UI. Vorig jaar ging het nog om One UI 6 en voor dit najaar staat One UI 7.0 op de planning. Naast de komst van Android 15 is Samsung van plan het ontwerp van zijn One UI-schil een flinke opfrisbeurt te geven. Dat meldt geruchtenmaker Ice Universe op X.

Grote opfrisbeurt voor One UI

“One UI 7 is misschien wel de meest gewijzigde versie in de geschiedenis van One UI”, schrijft de tipster. Eén van de aanwijzingen hiervoor is dat Samsung de ontwerpen van icoontjes in zijn One UI-schil gaat aanpassen. De technologiegigant past dit meestal ergens in de vijf jaar aan; dat moment lijkt dus aangebroken met One UI 7.

Wat er naast nieuwe icoontjes precies gewijzigd wordt, zal mettertijd nog moeten blijken. Dat AI er een rol in gaat spelen, staat wel vast: Samsung zet de laatste tijd stevig in op Galaxy AI. Dat AI-systeem biedt het nu al aan op zijn vlaggenschiptelefoons. Naast AI wordt er ook gedacht aan een gewijzigde applade. De lijst zou je voortaan verticaal door apps laten scrollen, zoals op de meeste Android-telefoons.

Ice Universe meldt via Weibo nog dat Samsung mogelijk ook het notificatiepaneel wil wijzigen. Daarvoor zou de Zuid-Koreaanse fabrikant afkijken bij Apples iOS-software, die met de komst van iOS 18 nog een nieuw notificatiepaneel krijgt.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S25 Ultra Samsung brengt appvergrendeling naar One UI 7

Paar maanden wachttijd

Voorlopig blijft het dus koffiedik kijken wat Samsung precies gaat aanpassen. Te meer omdat de update naar One UI 7.0 pas dit najaar of begin 2025 op de eerste Galaxy-telefoons arriveert. Nog voor die tijd start Samsung vermoedelijk wel met de bètatesten van de nieuwe One UI-versie. Daarin kan het aangepaste design al naar voren komen.

android 15mobielOne UIsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen