Dyson lanceert eerste hoofdtelefoon zonder luchtreiniging

Dyson OnTrac hoofdtelefoon
© Dyson
De OnTrac is alweer Dysons tweede draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, zij het ditmaal zonder ingebouwde luchtreiniging. Dyson verkoopt de OnTrac voor 499 euro.

De OnTrac deelt enkele designkenmerken met de Zone-hoofdtelefoon. De hoofdband van beide over-earhoofdtelefoons is bijvoorbeeld identiek. Ook het scharnier dat de oorschelpen met de hoofdband verbindt, ziet er vergelijkbaar uit. Tegelijkertijd zijn de oorschelpen ditmaal fors gekrompen: er is namelijk geen ruimte meer nodig voor een luchtzuiveringssysteem. Wat opvalt aan de OnTrac, is dat je de zijkantjes en oorkussens kunt wisselen voor andere kleuren, die je voor 49 euro per set kunt kopen.

Net als de Zone beschikt de Dyson OnTrac over actieve ruisonderdrukking (ANC), die tot 40 dB aan omgevingsgeluid kan filteren. Hiervoor gebruikt het zijn acht ingebouwde microfoons. Via de MyDyson-app kun je de actieve ruisonderdrukking aanpassen en zie je hoe sterk het geluid uit je omgeving gedempt wordt. De app biedt verder enkele EQ-opties en de mogelijkheid om firmware-updates te installeren.

Hifi-hoofdtelefoon van Dyson

Dyson spreekt in de aankondiging van de OnTrac over zijn “eerste hifi-hoofdtelefoon”. Onder de motorkap gaan twee 40mm-neodymium-drivers schuil, met een weerstand van 16 ohm. Dyson claimt dat de OnTrac geluiden vanaf slechts 6 Hz tot 21.000 Hz kan weergeven, wat een “diepe sub-bas oplevert die je kunt voelen, en heldere hoge tonen aan de bovenkant van het frequentiebereik”.

Dyson OnTrac Ceramic
© Dyson

Daar kun je ook behoorlijk lang van genieten, volgens de belofte van Dyson. Het bedrijf zegt dat de accu van de OnTrac tot wel 55 uur meegaat met ANC ingeschakeld. De fabrikant zegt dat je de actieve ruisonderdrukking ook kunt uitschakelen met een dubbeltik op de oorschelpen, maar noemt geen accuduur zonder ANC. Die ligt meestal nog een stuk hoger.

Vier materiaalopties

Zoals eerder gezegd kun je de buitenkappen van de OnTrac vervangen. In totaal zijn er volgens Dyson “meer dan 2.000 kleurencombinaties” van buitenkappen en oorkussens verkrijgbaar. De draadloze hoofdtelefoon wordt standaard in een viertal kleurvarianten geleverd: Aluminium, Koper, Ceramic Mandarin en Zwart Nikkel. De Ceramic Cinnabar-variant biedt volgens Dyson een “geverfde afwerking met een keramisch gevoel”.

De Dyson OnTrac is vanaf begin augustus via de Dyson-webwinkel en retailpartners te verkrijgbaar voor 499 euro. Een set buitenkappen en oorkussens kost 49 euro. Ook die zijn vanaf augustus beschikbaar.

audiodysondyson ontracdyson zoneonstpanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen