Nieuws

Android Auto bereidt update voor: autoradio bedienen in app-omgeving

Android Auto Samsung SmartThings
© BMW
Google is naar verluidt een grote update aan het voorbereiden voor Android Auto. Zo zou je straks in de app-omgeving ook je autoradio kunnen bedienen.

Wie nog graag naar de radio luistert in de wagen, vindt het wellicht onhandig om daarvoor de Android Auto-omgeving te verlaten. Wisselen tussen de klassieke radio en de apps in Android Auto, vraagt tot nu toe nog wel enkele handelingen en is allesbehalve gestroomlijnd te noemen. Volgens 9to5Google komt daar binnenkort verandering in.

Bepaalde automerken laten momenteel wel al toe om je tegelijkertijd naar de radio en Android Auto te laten luisteren, maar dat kan voor conflicten zorgen en is niet bevorderlijk voor de aandacht op de weg. Googles nieuwe feature moet die overschakeling vereenvoudigen: je zal straks de Android Auto-menu’s niet meer moeten verlaten om de radio te bedienen.

Radiobediening in Android Auto

De eerste hints naar de nieuwe feature werden gespot in de code van Android Auto 12.3 en 12.4, aldus 9to5Google. Daarin vermeldde Google ‘Car Radio controls’, ‘AM/FM switching’ en ondersteuning voor ‘HD Radio’. De kans is groot dat de radiobediening als een apart app-icoontje zal verschijnen in Android Auto. Het is nog niet duidelijk of het om een volledige integratie zal gaan, dan wel een soort snelkoppeling naar de bestaande radiobediening.

De geplande updates zouden ook een oplossing bieden voor oververhittingsproblemen van je Android-telefoon, tijdens het gebruik van Android Auto. Gebruikers zouden suggesties krijgen over hoe ze “de performance van hun telefoon kunnen verbeteren”, zoals het uitschakelen van het beeldscherm, de zaklamp, hotspotfunctie of draadloos laden.
 
Tot slot moeten we nog even benadrukken dat het louter om indicaties gaat en dat Google de functionaliteit nog niet officieel aankondigde. Je zal Android Auto zelf kunnen updaten naar versie 12.3 en 12.4 in de Play Store, maar het is nog niet duidelijk wanneer die versies uitgerold worden. Bovendien is het nog niet gegarandeerd dat alle automerken er meteen gebruik van kunnen maken, aangezien constructeurs mogelijk aanpassingen zullen moeten doen aan de software van hun infotainmentsystemen.

Uitgelicht artikel Lucid Air Lucid brengt Android Auto naar zijn elektrische auto’s
Androidandroid autoConnected Car

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen