Google bevestigt ontwerp Pixel 9-serie

Google Pixel 9 Pro header
© Google
Google heeft donderdagavond eigenhandig een einde gemaakt aan de geruchten over de Pixel 9-serie. In verschillende teaservideo's onthult de zoekgigant het design van de smartphones.

Googles Pixel 9-serie is de voorbije maanden veelvuldig gelekt. Dit begon met renders van de Pixel 9, 9 Pro en Pixel 9 Pro XL. Later doken de eerste beelden op van de Pixel 9 Pro Fold. Er zijn intussen zelfs al hands-on-beelden van de roze Pixel 9 gelekt. Hoe de Pixels eruit komen te zien, stond dus zo goed als vast. Maar voor degenen die nog twijfelden, heeft Google donderdag twee teaservideo’s uitgebracht.

Gigantisch camera-eiland

“Maak kennis met de Google Pixel 9 Pro” en “… Pixel 9 Pro Fold”, lezen de titels op het Made by Google-kanaal op YouTube. Hoewel de namen doen vermoeden dat Google allerlei details over de Pixel-toestellen gaat onthullen, verschijnen beide toestellen slechts vluchtig in beeld. Dat AI een belangrijke rol speelt op de nieuwe Pixels, wordt wel duidelijk. Beide video’s trappen af met een demo van Googles Gemini-chatbot met de vraag of die een “scheidingsbrief kan schrijven”. De Pixel 9-serie moet immers je huidige smartphone vervangen, hoopt Google.

Google Pixel 9 Pro
© Google

Wat opvalt aan de Pixel 9 Pro is zijn gigantische camera-eiland. In tegenstelling tot de Pixel 8 loopt dat niet volledig door tot aan het frame. Het eiland lijkt bovendien een stukje dikker en wat breder te zijn geworden. Net als op de Pixel 8, vind je in dat eiland naast de camera’s de flitser en temperatuursensor. Het frame van de Google Pixel 9 Pro krijgt verder een glanzende afwerking, zoals dat ook het geval was bij de Pixel 8 Pro. Vermoedelijk krijgt de goedkopere Pixel 9 juist een matte afwerking.

Pixel Fold voor het Gemini-tijdperk

De teaservideo van de Pixel 9 Pro Fold bevestigt dat ook de foldable een gigantisch camera-eiland krijgt, zij het in een andere vorm. Bij de Fold is het eiland namelijk bijna vierkant. In het eiland lijkt plek voor een viertal camera’s en een flitser.

Pixel 9 Pro Fold
© Google

Google houdt het gros van de details over de Pixel 9-serie nog onder de doeken. Op 13 augustus worden al die details ineens onthuld. De Taiwanese keuringsinstantie NCC heeft inmiddels al wel de meeste details van de Pixel 9-serie onthuld, inclusief de laadsnelheden.

googlegoogle pixel 9google pixel 9 progoogle pixel 9 pro foldmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen