Nieuws

Google houdt grote schoonmaak in Play Store: slechte apps gaan eruit

Google Play Store
© Google
Google plant volgende maand een grote schoonmaak in het aanbod Android-apps in de Play Store. De lat voor kwaliteitsvereisten komt hoger te liggen en een aantal apps zal verwijderd worden.

Google vermeldt op zijn geüpdatete spambeleid dat apps die “beperkt zijn in functionaliteit en content” niet meer toegelaten zullen worden in de Play Store, vanaf 31 augustus. Denk daarbij aan apps die enkel uit tekst bestaan of apps die gewoon één wallpaper installeren. Er circuleren zelfs apps die ontworpen zijn om letterlijk helemaal niks te doen.

Play Store-beleid verstrengd voor meer kwaliteit

De vereisten om apps te publiceren in de Play Store worden dus (begrijpelijk) een stuk strenger. Het geeft de kwaliteit van het aanbod ongetwijfeld een boost. In het verleden weerde Google al heel wat apps, zoals exemplaren die niet responsief waren, niet wilden installeren, crashten of simpelweg abnormaal gedrag vertoonden. Met de nieuwe opruimactie en strengere eisen wil Google “zich ervan verzekeren dat apps voldoen aan de verhoogde standaard van de Play-catalogus. Het moet gebruikers meer kwalitatieve functionaliteit bieden”, klinkt het.

Het is niet voor het eerst dat Google grote schoonmaak houdt in de Play Store. De zoekreus weerde in 2023 maar liefst 2,28 miljoen apps uit zijn etalages. Die pleegden inbreuken op het beleid en brachten de beveiliging van gebruikers in gevaar. Google zegt in datzelfde jaar ook 330.000 Google Play-accounts geblokkeerd te hebben, nadat de gebruikers ervan de regels met de voeten hadden getreden. Het ging daarbij voornamelijk om het meesmokkelen van malware en andere soorten fraude.

Uitgelicht artikel deepfake Nieuw Play Store-beleid legt deepfakeporno aan banden
Androidchromeosgoogle play storemobielplay store

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen