Nieuws

X blokkeert links in antwoorden om spambots te bestrijden

X
© iStock / Kenneth Cheung
Het X van Elon Musk is een nieuwe feature aan het ontwikkelen in de strijd tegen spam. Gebruikers kunnen vermijden dat ze een antwoord krijgen waar een URL in verwerkt zit.

Het nieuws komt van Nima Owji, een onafhankelijke appontwikkelaar die al eerder nog niet gelanceerde X-features op het spoor kwam. X wil nu een functie inbouwen waarbij gebruikers bij het plaatsen van een bericht zelf zullen kunnen aanvinken of andere accounts met een link kunnen antwoorden. Het moet de hoeveelheid spam aanzienlijk terugdringen. 

X bevestigt gelekte info

Bij X hebben ze intussen ook al gereageerd op het lek. Meer zelfs: Senior Director Security Engineering Christopher Stanley bevestigt het bestaan van de feature op zijn eigen platform. “Mijn team heeft dit gebouwd”, klinkt het op X. De nieuwigheid kan niet alleen spambots saboteren, het voorkomt ook dat menselijke gebruikers hun eigen websites of diensten komen promoten in een antwoord op posts. Verder kan het ook nog nuttig zijn om te voorkomen dat fake news zich snel verspreidt.

Allerlei nieuwe functies op komst

Eerder ontdekte Owji al dat X experimenteert met een in-appvaluta die content creators geld moet helpen verdienen op het sociale medium. Daarnaast kwam de leaker te weten dat ze bij ex aan een nieuw ID-verificatiesysteem werken, om fake accounts tegen te gaan een de beveiliging op X te vergroten. Tot slot zouden Elon Musk en co naar LinkedIN-achtige functies kijken, zoals vacatures bij geverifieerde bedrijven.

Beveiligingprivacysociale mediax

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen