Samsung staat op het punt bèta One UI 7.0 uit te brengen

Samsung Galaxy Z Flip 6
© Samsung
De eerste bètaversie van One UI 7.0 verschijnt mogelijk al eind juli of begin augustus. Naar verluidt gaat het om de grootste upgrade van de One UI-softwareschil tot nu toe.

Samsung start meestal ergens in de zomermaanden met het testen van zijn nieuwe One UI-software. Met One UI 7.0 lijkt dat niet anders, meldt geruchtenmaker Ice Universe op X. Volgens de tipster brengt Samsung de testversie van One UI 7.0 ergens eind juli of begin augustus op de markt. De releasedatum kan nog opschuiven als er problemen opduiken in de software, staat te lezen in diens bericht.

Wat is er nieuw in One UI 7.0?

Vooralsnog heeft Samsung met geen woord gesproken over de nieuwe One UI-versie. Wel zijn er al diverse geruchten opgedoken. Daaruit blijkt onder meer dat Samsung de icoontjes heeft aangepast. Die zijn een heel stuk kleurrijker, meldde X-gebruiker @chunvn8888. Dat er bij Samsung gewerkt wordt aan nieuwe icoontjes, wijst er volgens Ice Universe op dat One UI 7 een grote designupgrade met zich meebrengt. Samsung werkt zijn icoontjes meestal eens in de vijf jaar bij en neemt dan ook de volledige interface onder handen.

Uit eerdere berichten blijkt dat One UI 7.0 mogelijk ook een verticale applade krijgt. Nu scroll je in One UI 6.x nog horizontaal, maar straks staat alles mogelijk in één lange lijst. Ook wordt er naar verluidt gewerkt aan een App Lock-systeem, waarmee je apps kunt vergrendelen. Nu moet je daarvoor nog gebruikmaken van One UI’s Safe folder-functie, waarmee je mappen, inclusief apps, integraal kunt vergrendelen.

Uitgelicht artikel Android 15 Laatste Android 15-bètaversie is nu beschikbaar

Exclusief voor Galaxy S24

De Galaxy S24-serie is vermoedelijk de eerste smartphonereeks die toegang krijgt tot de One UI 7.0-bèta. Op een later moment komen ook de Galaxy Z Flip 6, Galaxy Z Fold 6 en de Galaxy S23-serie aan de beurt. Na enkele bètaversies komt de nieuwe One UI-schil dan eindelijk ook buiten het bètakanaal beschikbaar. Hoelang dit proces in beslag neemt, is afhankelijk van de bugs die worden aangetroffen. Voorgaande jaren startte Samsung in oktober of november de uitrol van zijn nieuwste One UI-versies.

In België krijgen we vermoedelijk geen toegang tot de bètasoftware. Die test het merk meestal enkel in landen als Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

android 15One UIone ui 7samsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen