One UI 7.0 kopieert een aantal handige functies van iOS

Samsung Galaxy Z Flip 6
© Samsung
De aanstaande One UI 7.0-update voor Samsung-telefoons komt naar verluidt met enkele handige functies die al wat langer in iOS zitten, waaronder Live Activiteiten.

One UI 7.0 wordt mogelijk de grootste upgrade voor Samsungs One UI-schil tot op heden. De Zuid-Koreaanse fabrikant werkt naar verluidt aan diverse aanpassingen voor de interface; zo wordt er gewerkt aan kleurrijkere icoontjes en krijgt de applade mogelijk een nieuwe indeling. Chun Bhai, die al eerder informatie lekte over One UI 7.0, meldt via X dat Samsung ook twee functies uit iOS kopieert: Dynamic Island en Live Activiteiten.

Live Activiteiten op Samsung-telefoons

Bhai noemt in zijn bericht op X geen details over hoe het Dynamic Island en de Live Activiteiten op Samsung-telefoons eruit komen te zien. In iOS zijn die twee functies aan elkaar gekoppeld – je kunt de status van Live Activiteiten, bijvoorbeeld de bezorging via Deliveroo, via het Dynamic Island in de gaten houden. Apple introduceerde daarnaast een Live Activiteiten-widget die op het vergrendelscherm verschijnt. Zo kun je de status ook bijhouden zonder je telefoon steeds te ontgrendelen.

Welke apps en diensten gebruik kunnen en gaan maken van de Live Activiteiten-functie in One UI, zal de tijd moeten uitwijzen. Hoe groot Samsung ook is als fabrikant: het zijn functies die je niet op andere Android-smartphones tegenkomt. Zodoende moeten ontwikkelaars de functies exclusief voor Samsung-toestellen met One UI 7.0 en later ontwikkelen.

Nieuwe Samsung Camera-app

Chun deelde eerder al afbeeldingen van de nieuwe Samsung Camera-app in One UI 7.0. In de vernieuwde camera-app zijn alle bedieningselementen naar de onderkant van het scherm verschoven. Momenteel neemt het scherm met aanvullende cameramodi nog het hele scherm in beslag. Ook de instellingen voor de resolutie en beeldverhouding krijgen een nieuwe indeling en verschuiven naar de onderzijde van het scherm, boven de sluiterknop.

Het lijkt erop dat Samsung toegankelijkheid wederom hoog in het vaandel heeft staan. De One UI-schil werd ooit gelanceerd als de softwareschil die het makkelijker zou maken om telefoons met één hand te bedienen. De laatste jaren is dat gedachtengoed steeds verder naar de achtergrond verdwenen.

Onthulling van One UI 7.0

Het blijft nog even koffiedik kijken wanneer Samsung zijn nieuwe Android-schil onthult. Volgens eerdere geruchten wil Samsung de bètaversie eind juli of begin augustus uitbrengen. Het duurt vervolgens nog tot ergens in oktober of november voordat de eerste stabiele updates uitrollen. Die komen dan meestal eerst naar de vlaggenschiptelefoons zoals de Galaxy S24 en Z Flip- en Z Fold-toestellen.

AndroidmobielOne UIsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen