Threads krijgt TweetDeck-achtige feeds

Threads
© Unsplash / Dave Adamson
Voortaan kan je een zoekopdracht in Threads opslaan als een soort TweetDeck-feed. Hierdoor kan je je favoriete onderwerpen veel gemakkelijker volgen op de Twitter-concurrent.

Het creëren van zo’n Threads-feed was eerder al mogelijk via de webversie en komt nu ook naar de Android- en iOS-apps van Threads. Daarvoor hoef je enkel een zoekopdracht uit te voeren en daarna in te stellen dat je de zoekterm als feed wilt instellen. Die feeds verschijnen vervolgens op het startscherm, naast de For You- en Following-feeds die standaard aanwezig zijn in Threads.

Net als op de For You- en Following-feeds van Threads, worden de berichten in de nieuwe feeds niet chronologisch getoond. De populairste resultaten verschijnen altijd bovenaan. Om de extra feeds te verwijderen, klik je bovenaan de ‘TweetDeck’-omgeving op de Edit-knop. Daarna kun je de volgorde van de feeds in de lijst aanpassen en ze individueel verwijderen.

Volwassen Meta-platform

Meta heeft sinds de release van Threads in juli 2023 allerlei updates doorgevoerd. Zo biedt het platform inmiddels ingebouwde vertaalmogelijkheden, een API, chronologische zoekopdrachten en de mogelijkheid om sneller tussen accounts te wisselen. Er wordt bovendien gewerkt aan de integratie van Threads in de fediverse, al is het nog onduidelijk hoelang het gaat duren voordat Mastodon- en Threads-gebruikers met elkaar kunnen communiceren.

Het platform is inmiddels ook flink gegroeid, liet Meta begin deze maand weten. Aan het einde van het tweede kwartaal had Threads zo’n 175 miljoen maandelijkse gebruikers. Opmerkelijk is wel dat de groei stilaan lijkt af te vlakken.

Feeds-update voor Threads

Na bètatesten met de feeds in de webversie, is Meta inmiddels begonnen met de bredere uitrol. Dit betekent dat alle Threads-gebruikers, op zowel Android, iOS als web, straks deze feeds kunnen instellen. Draai je nog niet de laatste versie van het socialemediaplatform, download die dan eerst vanuit de appwinkel.

metaontspanningsociale mediathreads

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen