Marketingmaterialen Pixel 9-serie gelekt: dit is er nu bekend

Google Pixel 9 Pro header
© Google
Bekende geruchtenmaker OnLeaks heeft donderdag marketingmaterialen van de Google Pixel 9-serie gedeeld. Daarin bevestigt Google behoorlijk wat specificaties van de Pixel 9-serie.

Google bevestigde vorige week eigenhandig het design van de Pixel 9-serie, evenals het bestaan van de Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro Fold. Alsof dat nog niet genoeg was, wist OnLeaks vandaag de officiële marketingmaterialen van de Pixel 9-serie te onthullen. Dit zijn de foto’s en teksten die binnenkort wereldwijd op productpagina’s te zien zullen zijn. In de eerste plaats bevestigt dit dat er vier Pixel-toestellen zijn, waaronder de Pixel 9, Pixel 9 Pro Fold en twee Pixel 9 Pro-modellen.

De twee Pro-varianten verschillen alleen in formaat. De kleinste Pro heeft een 6,3-inch-oledscherm en de grootste Pixel 9 Pro heeft een 6,8-inch-oledscherm. Vermoedelijk zal deze telefoon in de winkelschappen verschijnen als de Pixel Pro XL-editie. Het scherm van de Pixel 9 is, net als dat van de kleinste Pro, 6,3 inch, wat ook geldt voor het coverscherm van de Pixel 9 Pro Fold. Het vouwbare oledpaneel is echter iets groter en meet 8 inch.

Tensor G4-chipset

Welk toestel je ook kiest: de aandrijving wordt bij elke Pixel 9 verzorgd door de Tensor G4. Deze wordt bij de Pro-toestellen ondersteund door 16 GB RAM, terwijl de basisvariant met 12 GB RAM komt. Over opslagvarianten wordt niet gesproken.

Grotere verschillen vind je bij de camerasystemen. De 9 Pro’s zijn uitgerust met een 42MP-selfie-, 50MP-hoofd-, 48MP-telefoto- en 48MP-groothoekcamera. De Pixel 9 en 9 Pro Fold hebben daarentegen respectievelijk 10,5MP- en 10MP-selfiecamera’s. Ook de primaire camera’s verschillen aanzienlijk: de Pixel 9 heeft een 50MP-hoofd- en 48MP-groothoekcamera, net als de Pro’s. De foldable moet het echter doen met een 48MP-hoofd-, 10,5MP-groothoek- en een 10,8MP-telefotocamera.

Uitgelicht artikel Pixel 9 mini Google Pixel 9-serie in vol ornaat gelekt bij keuringsdienst

Pixel Screenshots

OnLeaks’ berichtgeving werpt ook licht op de AI-functies van de nieuwe Pixel-smartphones. Gemini speelt uiteraard een rol, en dat geldt ook voor Circle to Search. Nieuw is echter de zogenaamde Pixel Screenshots-functie. Hiermee kun je schermafbeeldingen doorzoeken om allerlei handige gegevens voor je te bewaren, zoals afspraken en locaties.

Verder is bevestigd dat de Pixel 9-serie zeven jaar OS-ondersteuning krijgt, één jaar gratis toegang biedt tot Gemini Advanced, en Emergency SOS-functies ondersteunt. Voorlopig zijn het nog wel geruchten. Gelukkig duurt het niet lang meer voordat Google zijn nieuwe Pixels onthult: Made by Google vindt dit jaar al plaats op 13 augustus.

googlegoogle pixel 9made by googlemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen