Nieuws

Google Play Store schept duidelijkheid in abonnementen

Play Store
© Unsplash / Mika Baumeister
Heel wat apps werken tegenwoordig met abonnementen. De Play Store schept daar meer duidelijkheid in, zodat je een beter overzicht krijgt.

De afgelopen jaren is er in de appwinkels voor Android en iOS heel wat veranderd. Kon je in den beginne nog functies ontgrendelen met een eenmalige aankoop, dan gebeurt dat vandaag grotendeels met abonnementen. De kans is groot dat je één of meerdere abonnementen hebt lopen via de Google Play Store. Goed nieuws als dat het geval is, want binnenkort maakt Google iets duidelijker waar je precies voor betaalt.

Dat ontwikkelaars liever een maandelijkse bijdrage dan een eenmalig bedrag ontvangen, wordt duidelijk als je de Google Play Store even opendoet. Het merendeel van de apps biedt abonnementen om speciale functies te ontgrendelen of om gebruik van de app überhaupt mogelijk te maken. De appwinkel heeft een scherm waar je alle actieve abonnementen kan raadplegen, maar geeft daar momenteel niet erg veel informatie mee. Je ziet er staan voor welke apps je allemaal betaalt en welke bedragen daarmee gemoeid gaan. Binnenkort krijgen gebruikers wel meer duidelijkheid over waar ze precies voor betalen.

Handige opsomming

De vertrouwde knoppen om abonnementen op te zeggen of te verlengen blijven aanwezig. Maar daarnaast krijg je heel wat meer info over wat de abonnementen precies inhouden. In een mock-up die Mishaal Rahman ontdekte, gebeurt dat in de vorm van een korte opsomming van alle voordelen. De mock-up laat het voorbeeld van een dating-app zien: voor $10 per maand krijg je daar een ongelimiteerd aantal likes, de mogelijkheid om te zien wie jouw profiel leuk vond en vijf profielboosts per maand. Dat alles staat netjes opgesomd, zodat je het overzicht vlot kan behouden.

De nieuwe abonnementen-pagina verschijnt wel nog niet op je toestel. Volgens Rahman zou dat ergens deze herfst gebeuren. De kans is bovendien groot dat Google het nieuwe scherm eerst bij een beperkt aantal gebruikers test. Hoe dan ook is de verandering welkom: ze geeft gebruikers inzicht in waar ze voor betalen, zodat ze geld kunnen besparen op onnodige abonnementen.

Uitgelicht artikel Google Play Store Google houdt grote schoonmaak in Play Store: slechte apps gaan eruit
Androidappsgoogle play storemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen