Windows 11 voegt je Android-telefoon toe aan de Verkenner

Microsoft Phone Link Windows 11
© Microsoft
Microsoft is gestart met het testen van een Verkenner-functie. Weldra zal je Android-telefoon namelijk ook in de Windows Verkenner opduiken.

De mogelijkheid om smartphonebestanden draadloos via de Verkenner te raadplegen, werd al in juni gespot. Inmiddels heeft Microsoft de Verkenner-functie officieel aangekondigd, en kun je draadloos de bestanden op je smartphone inzien. Voorlopig werkt dit alleen met Android-telefoons en op pc’s met de meest recente Insider Preview-versies van Windows 11.

Android in de Windows Verkenner

Gebruikers die de functie activeren en hun Android-telefoon aan Windows 11 koppelen, zien de telefoon straks meteen in de Verkenner-app. Vanuit daar kun je draadloos de bestanden op het toestel bekijken en bewerken, maar ook bestanden van en naar je telefoon verplaatsen. Afhankelijk van de snelheid van het wifinetwerk kan het iets langer duren om de bestanden tussen beide apparaten te verplaatsen in vergelijking met een usb-kabel.

Om de functie te kunnen gebruiken, moet je telefoon op Android 11 of hoger draaien. Verder is het vereist dat je de Phone Link-app op zowel je smartphone als je Windows-pc installeert. Voor de pc moet het specifiek gaan om de bètaversie, waartoe je toegang krijgt wanneer je in een van de Insider Preview-kanalen zit.

Het maakt voor deze bètatest niet uit in welk Insider Preview-kanaal je zit. Alle testversies van Windows 11, namelijk Canary, Dev, Beta en Release Preview, krijgen toegang tot de Verkenner-functie. Gezien Microsoft de software ook test onder Release Preview-gebruikers, duurt het vermoedelijk niet lang meer voordat alle Windows 11-gebruikers erover kunnen beschikken.

Uitgelicht artikel Windows 11 logo Windows 11 23H2 is nu voor iedereen beschikbaar

Handmatig inschakelen

Wanneer je de meest recente Insider Preview-versie draait, moet je de functie wel handmatig inschakelen. Open hiervoor het instellingen-menu van Windows, navigeer naar Bluetooth en apparaten, gevolgd door Mobiele apparaten. Schakel daar vervolgens de optie “Toegang in Verkenner” in. Je zult je Android-telefoon, wanneer deze binnen bereik is, nu automatisch in de Verkenner-app zien verschijnen.

In datzelfde menu kun je ook andere handige Companion-functies inschakelen. Zo kun je de camera’s van je Android-telefoon tegenwoordig ook gebruiken als webcam.

AndroidmicrosoftmobielPhone linkWindowswindows 11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen