Google voegt Nest Hello-deurbel toe aan Home-app

Google Nest Hello
© Google
Voortaan kan je de originele Nest Hello-deurbel ook toevoegen in Google Home. Eerder werkte de eerste slimme deurbel van Google enkel in de Nest-app.

Steeds meer Nest-apparaten werken ook in Google Home. Dat geldt nu ook voor de Nest Hello-videodeurbel. Hiervoor had je eerder nog de Nest-app nodig, maar dat is verleden tijd, schrijft Google in een supportbericht. Nest Hello-gebruikers kunnen de deurbel nu instellen via de Home-app. Je kunt de Nest-app vervolgens van je telefoon verwijderen; alle functies daaruit kan je nu terugvinden in Google Home.

Zodra die optie beschikbaar is voor jouw Nest Hello-deurbel, verschijnt hiervan een melding in de Nest-app. Vervolgens kun je de videodeurbel en alle video-opnames beheren via het Home-platform. Ideaal is dat je via de Home-app ook allerlei automatiseringsmogelijkheden krijgt: je kunt de videodeurbel namelijk laten samenwerken met andere apparaten in Googles ecosysteem.

In de toekomst zullen nog veel meer apparaten volledig beschikbaar komen in de Home-app. Momenteel ontbreekt er nog volledige ondersteuning voor de Nest Cam IQ-serie. Hoewel je de videobeelden van die camera’s live kan bekijken in Home, geldt dat niet voor opgeslagen video’s. Als je die wilt bekijken, moet je nog steeds de Nest-app gebruiken. De Nest Protect-rookmelder is zelfs nog helemaal niet beschikbaar via Google Home, maar dat gaat nog wel veranderen.

Uitgelicht artikel Nest Learning Thermostat V4 Vierde generatie Nest Learning Thermostat is onderweg

Public Preview-functies

Google is ook gestart met de uitrol van handige Public Preview-functies voor de Nest Cam. De Nest Cam kan voortaan namelijk in de gaten houden of je garagedeur openstaat. Daar heb je geen specifieke hardware voor nodig. Richt de camera simpelweg op je garagedeur en laat de Nest Cam (outdoor of indoor) zijn werk doen. Als je garagedeur per ongeluk openstaat, krijg je daar een melding van via de Home-app.

Daarvoor moet je wel in Canada of de VS wonen én een Nest Aware-abonnement afsluiten. De functie is dus nog niet in Europa beschikbaar, en het is ook maar de vraag of dat nog verandert. In Europa heb je nu eenmaal een stuk minder huizen met een garagedeur.

googlenestNest hellosmarthome

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen