Nieuws

Google rolt eerste golf cross-device-services uit

Android smartphone
© Unsplash/Adrien
Google is een eerste fase aan het uitrollen van de cross-device-services die het tijdens I/O in mei had aangekondigd: 'Call casting' en 'Internet sharing'.

De zoekreus kondigde zopas aan dat de eerste cross-device-services onderweg zijn, die het schakelen tussen je Android-apparaten naadlozer moet maken. Dat meldt 9to5Google.

Call casting

De eerste opmerkelijke feature heeft Call casting. Die laat je toe om midden in een videogesprek te wisselen van Android-toestel. Daarvoor hoef je alleen maar op dezelfde Google-account ingelogd te zijn. Vanuit de videobelapp die je op dat moment gebruikt, zal je op een ‘cast’-icoontje kunnen tikken, waarna je een overzicht krijgt van Android-toestellen die zich in de buurt bevinden (en waarop je ingelogd bent, uiteraard). Wie eerder al via YouTube of zijn browser naar andere Google-platformen castte, krijgt wellicht al een beeld van hoe de Android-feature eruit zal zien. Momenteel werkt die wel alleen maar in Google Meet.

Internet sharing

Een tweede onderdeel van de eerste update is Internet sharing. Zoals de naam doet vermoeden, laat het je toe om automatisch hotspots te delen tussen je eigen toestellen, aldus Google. Internet sharing is mogelijk op Android-toestellen, maar ook Chromebooks waarop je aangemeld bent. Daarvoor moeten je bluetooth en locatiebepaling wel aan staan. Voorlopig werkt de feature wel nog niet met Samsung-toestellen en daarom raadt Google de auto-hotspot-feature aan.

De eerste cross-device-services bevinden zich momenteel nog in bèta en zijn beschikbaar op Android 11 en nieuwer, met versie 25.28.34 van Google Play Services. Wanneer de definitieve uitrol volgt, is nog niet duidelijk.

Uitgelicht artikel Google Gemini logo Gemini krijgt allerlei nieuwe Google-integraties
Androidgooglemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen