Nieuws

Panne bij Azure legt Microsoft-diensten plat

azure
© Microsoft
Door een probleem bij de cloudinfrastructuur van Azure zijn een aantal Microsoft-diensten slecht of niet bereikbaar. Het probleem dook dinsdagochtend op.

Als de toepassingen voor Microsoft Office, Teams of Xbox momenteel niet responsief zijn, dan ben je niet de enige. Een probleem bij Azure (de cloudinfrastructuur van Microsoft) zorgt voor problemen bij verschillende Microsoft-diensten. Microsoft rapporteert intussen zelf over het probleem op zijn statuspagina, die je alvast in de gaten kan houden voor updates. “Een subset van klanten wereldwijd kan mogelijk problemen ondervinden om verbinding te maken met de diensten van Microsoft”, klinkt het.

Azure-servers gemonitord

Op het moment van schrijven ziet de status er zo uit: “We hebben aanpassingen in de netwerkconfiguratie en failovers uitgevoerd naar alternatieve netwerkpaden om voor een gedeeltelijke oplossing te zorgen”, klinkt het. “Onze monitoring laat alvast verbeteringen zien in de beschikbaarheid van de diensten en we blijven het verder opvolgen om een volledig herstel te garanderen.”

Bij Down Detector, de onafhankelijke statuswebsite voor serverproblemen, liepen de meldingen dinsdag al snel binnen, voor zowel Microsoft als Microsoft 365. Vermoedelijk geeft Microsoft prioriteit aan het herstellen van zijn professionele applicaties. Voor verdere updates houd je dus best de eerder vermelde monitoren in de gaten.

azurecloudmicrosofttechnische panne

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600