Specificaties Google Pixel Watch 3 liggen op straat

Pixel Watch 3
© Unsplash/Triyansh Gill
Gelekte marketingmaterialen van de Google Pixel Watch 3 bevestigen de specificaties van de aanstaande Pixel-smartwatches. Beide horloges bieden een accuduur van maximaal 36 uur.

Nadat vorige week enkele marketingmaterialen van de Google Pixel 9-serie verschenen, is het ditmaal dus de beurt aan de Google Pixel Watch 3 (via Android Headlines). Daarin wordt bevestigd dat het smartwatchmodel voor het eerst in twee formaten verschijnt: 41 en 45 mm. Verder blijkt uit de gelekte materialen dat het design van de smartwatch identiek is aan de Pixel Watch 2. Volgens eerdere geruchten zijn de schermranden wel een stuk dunner, al valt dat lastig op te maken uit de gelekte beelden.

Specificaties Pixel Watch 3 (XL)

In de gelekte materialen trekt Google ook de vergelijking tussen de Pixel Watch 2 en Watch 3. Daaruit blijkt dat de derde generatie Pixel-smartwatch een “Actua-oledscherm” krijgt, dat het zoekbedrijf vorig jaar ook op zijn Pixel-telefoons heeft gebruikt. Volgens Google bieden Actua-schermen onder andere een hogere piekhelderheid én verbeterde kleurweergave. Het scherm op de Pixel Watch 3 haalt volgens de specificatielijst een piekhelderheid van zo’n 2.000 nits.

Het opladen van de kleinste Pixel Watch 3 (41 mm) gaat volgens de vergelijking tot 20% sneller. Beide horloges bieden volgens de tabel een batterijduur van 24 uur met het always-on-display ingeschakeld. Zet je de smartwatch in zijn batterijbesparingsstand, dan loopt dit op tot 36 uur. Hoewel dat laatste een verbetering is ten opzichte van de Pixel Watch 2, valt het tegen ten opzichte van andere Wear OS-horloges zoals de Samsung Galaxy Watch Ultra en OnePlus Watch 2. Die horloges gaan namelijk tot wel 100 uur mee op één lading.

Uitgelicht artikel Android smartphone Google rolt eerste golf cross-device-services uit

Bedien je Pixel Camera

De gelekte marketingmaterialen bevestigen ook enkele nieuwe Pixel Watch-functies. Zo kun je de feed van een Nest-videodeurbel voortaan rechtstreeks vanaf je smartwatch bekijken. Het horloge laat je ook de Pixel Camera-app op je smartphone bedienen: je krijgt zelfs een live preview van de foto die je gaat maken. Tijdens het sporten krijg je nog aanwijzingen voor je looproute en trainingsschema via tril- en geluidssignalen.

Hoeveel de Pixel Watch 3 precies gaat kosten, wordt niet besproken in de gelekte materialen. Dat laat mogelijk nog op zich wachten tot Made by Google op 13 augustus. Daar zal Google in elk geval de Pixel 9-serie onthullen en dus mogelijk ook de nieuwe Pixel Watch en Pixel Buds Pro 2.

googleGoogle Pixel Watch 3made by googlesmartwatchwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen