Nieuws

Sonos Ace-hoofdtelefoon werkt nu met meer soundbars

Sonos Ace zwart
© Sonos
Sonos heeft een update uitgebracht voor de Ace waardoor de TV Audio Swap-functie nu ook met de Sonos Beam- en Ray-soundbars werkt.

De Sonos Ace is in de basis een conventionele bluetooth-hoofdtelefoon. Wil je muziek naar de Ace streamen, dan doe je dat gewoon via bluetooth. Dit in tegenstelling tot andere Sonos-producten, die via wifi streamen. Wifi is overigens wel aanwezig op de Ace, zij het voor de Audio Swap-functie, waarmee je het geluid van je Sonos-soundbar naar de Ace kunt overschakelen. Zo kun je televisiekijken zonder je buren of huisgenoten te storen. Hiervoor moet je wel over een Arc-soundbar beschikken.

Sonos Beam (Gen 2) en Ray

Via een software-update wordt de ondersteuning uitgebreid naar de Sonos Beam (ook de Gen 2) en de Sonos Ray. Het maakt dus niet meer uit welke Sonos-soundbar je in huis hebt: je kunt weldra de TV Audio Swap-functie gebruiken.

Hiervoor moet je de functie eerst configureren via de Sonos-app. Tik daarvoor op het tandwielicoontje, selecteer je Ace-hoofdtelefoon en kies onder ‘Home cinema’ voor ‘Tv-geluid overschakelen toevoegen’. Selecteer vervolgens de soundbar die aan de televisie gekoppeld is en volg nog enkele stappen in de app om de configuratie af te ronden.

Nu de Ace en je Sonos-soundbar gekoppeld zijn, kun je het tv-geluid overschakelen door de zogeheten ‘Content Key’ of bedieningsknop van de Ace lang ingedrukt te houden. Als er geluid wordt afgespeeld op je Sonos-soundbar, wordt dit automatisch overgeschakeld naar je Ace. Het is ook mogelijk om het geluid via de app over te zetten. Open hiervoor het bedieningspaneel van de soundbar en klik op “Overschakelen”. Op dezelfde manier kun je TV Audio Swap ook weer uitschakelen.

Nu ook voor Android

Een mogelijk nog belangrijkere wijziging is die voor Android-gebruikers. Zij kunnen nu namelijk ook aan de slag met TV Audio Swap. Sinds de introductie in juni was de functie enkel beschikbaar op iOS. Mogelijk heeft die vertraging ermee te maken dat er nogal wat problemen opdoken met de nieuwe Sonos-app, die vrijwel gelijktijdig met de Ace verscheen. Voor die app heeft de audiofabrikant vandaag ook nog enkele algemene verbeteringen doorgevoerd:

  • Er is een tool toegevoegd om van S2 naar S1 te downgraden.
  • De vloeiendheid en snelheid van het bedienen van speakergroepen (volume) is verbeterd.
  • Er is een mute-knop toegevoegd voor individuele speakers in een groep.
  • Volumebediening is toegevoegd voor speakergroepen op het ‘Now playing’-scherm.
  • Er is een mogelijkheid toegevoegd om de wachtrij te wissen.
  • De prestaties bij lange wachtrijen zijn verbeterd.
  • De betrouwbaarheid van spraakverbetering en nachtmodus is verbeterd.
audiosonossonos acesonos arcSonos Beamsonos ray

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen