Nieuws

Proton Pass laat gebruikers inloggen met Windows Hello en Touch ID

Proton Pass biometrics
© Proton
Proton Pass introduceert enkele nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om je identiteit te verifiëren met een vingerafdruk- of gezichtsscan.

Proton weet met zijn Proton Pass-wachtwoordmanager heel wat gebruikers te trekken, voornamelijk omdat je die gratis kan gebruiken. Het bedrijf biedt van zijn diensten ook een betalende versie aan, waarbij gebruikers toegang krijgen tot extra functies. Vanaf vandaag komt daar voor de wachtwoordmanager een functie bij: je zal jezelf namelijk biometrisch kunnen identificeren.

Dat moet de beveiliging van Proton Pass flink verbeteren. Iemand die je laptop steelt of erop inbreekt, kan namelijk altijd het wachtwoord proberen raden. Met biometrische identificatie is dat niet mogelijk: enkel als jij zelf achter de knoppen zit, kan je de wachtwoordmanager ontgrendelen. Hoe je dat doet, hangt af van platform tot platform. Op Windows zal Pass namelijk werken met Windows Hello, dat je laat inloggen met een gezichtsscan. Op macOS gaat het om Touch ID, aangezien daar geen gezichtsherkenning aanwezig is.

Om van die functie gebruik te maken zal je wel een abonnement op Proton Pass moeten nemen. Zo’n abonnement kost je 4,99 euro per maand. Wie meteen intekent voor een volledig jaar, legt 23,88 euro neer, waardoor de prijs op 1,99 per maand komt te liggen. Je hebt ook de optie om meteen te abonneren op alle Proton-diensten met Proton Unlimited, en dat kost 12,99 euro per maand.

Automatisch aanvullen

Proton Pass krijgt daarnaast nog een andere functie, en daar moet je niet voor betalen: identities. Het bedrijf maakt daarmee het invullen van contactinformatie veel makkelijker. De wachtwoordmanager kan die taak nu voor jou opnemen.

De nieuwe functies zijn beschikbaar in de meest recente versies van de app voor macOS en Windows.

Uitgelicht artikel Proton Pass Secure Link Proton Pass lanceert veilige links voor wachtwoorddelen
Beveiligingprotonproton passwachtwoordmanager

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600