Nieuws

Google Authenticator krijgt eindelijk een Material You-verfje en zoekbalk

Google Authenticator
© Google
Google is gestart met de uitrol van een grote update voor Authenticator. Versie 7.0 brengt onder meer een Material You-upgrade en extra beveiligingsopties.

Google gaf Authenticator vorig jaar al een forse upgrade. Sindsdien is het onder meer mogelijk om back-ups te maken van je 2FA-accounts, wat het veel gemakkelijker maakt om tussen apparaten te wisselen. Authenticator kreeg bij die update ook een nieuw icoontje en het design van de app werd licht opgefrist. Met Google Authenticator 7 wordt het design volledig herzien voor een upgrade naar Material 3, zo meldt 9to5Google.

Material You-upgrade

Met de upgrade naar Material 3 krijgen UI-elementen in Authenticator sterk afgeronde hoeken. Dat zie je bijvoorbeeld in het hamburgermenu, waarin elke afzonderlijke knop is afgerond. In dat menu vind je snelkoppelingen naar Instellingen, Hulp & feedback, en een handleiding.

Google heeft verder de interface voor het scannen van een QR-code aangepast. Daarin vind je voortaan een knop om de zaklamp van je telefoon in te schakelen. Onderaan legt Google nog uit dat de QR-code “door Google wordt gescand namens Authenticator.” Het scannen van de code gebeurt lokaal op je telefoon, en Google belooft geen beelden op te slaan. Wil je snel een account aan Authenticator toevoegen, dan kan dat voortaan via de snelkoppeling op het startscherm. Houd die snelkoppeling lang ingedrukt en kies voor “Scan een QR-code.”

Beveilig met je vingerafdruk

Vanaf Google Authenticator 7.0 is het ook mogelijk om de app te vergrendelen. Om de 2FA-codes te bekijken, moet je de app dan eerst ontgrendelen. Dit kan op verschillende manieren: met een vingerafdruk, pincode of patroon. Wat je precies moet invoeren, hangt af van de vergrendelschermbeveiliging die je hebt ingesteld. Je kunt ook bepalen hoe snel de app vergrendelt, met keuze uit 10 seconden, 1 minuut en 10 minuten.

Een laatste wijziging in Authenticator 7.0 is de komst van een zoekbalk. Hoewel die al sinds vorig jaar op iOS beschikbaar is, geldt dat nu pas voor de Android-versie. Met die zoekbalk kun je net wat sneller al je verschillende Authenticator-accounts doorzoeken. Versie 7.0 is nu beschikbaar op zowel Android als iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen