Nieuws

YouTube test slaaptimer voor Premium-abonnees

YouTube Premium hogere prijzen
© Unsplash / Javier Miranda
Wil je een rustgevende video aanzetten voordat je gaat slapen en heb je een YouTube Premium-abonnement? Dan hebben we goed nieuws: er wordt gewerkt aan een slaaptimer.

Slaaptimers kennen we al van streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music, maar ook van podcastapps. Het kan immers best rustgevend zijn om een zwoel muziekje op te zetten voordat je onder de lakens kruipt, maar dan moet het afspelen wel automatisch stoppen, anders loop je het risico gewekt te worden. Wie graag YouTube-video’s kijkt, moest deze nog steeds handmatig stopzetten. Moest, want er is nu een slaaptimer beschikbaar in YouTube Premium.

Erg wereldschokkend is zo’n functie niet. Met de slaaptimer in YouTube kun je eenvoudig bepalen na hoeveel tijd het afspelen van video’s moet stoppen. Dit geldt zowel voor het automatisch afspelen van nieuwe video’s als voor een lange video of livestream. Voorlopig heb je de keuze uit zeven instellingen: 10 minuten, 15 minuten, 30 minuten, 45 minuten, 60 minuten en tot de video eindigt. Kijk je een livestream, dan wordt bij de laatstgenoemde optie de stream volledig afgespeeld.

Als je nog wakker bent zodra de timer afloopt, kun je extra afspeeltijd toevoegen. Slaap je al, dan wordt het afspelen stopgezet en gaat het scherm op zwart.

Zo activeer je de slaaptimer

YouTube biedt de slaaptimer momenteel aan als experimentele functie. Dit betekent dat je de functie eerst handmatig moet activeren. Open hiervoor het instellingenmenu van YouTube en navigeer naar “Experimentele nieuwe functies uitproberen”. Als je een abonnement hebt op YouTube Premium, zal je daar de slaaptimer zien verschijnen.

Je kunt de slaaptimer tot 2 september uitproberen als experimentele functie. Daarna verschijnt de functie in de stabiele versie van het videoplatform, al is daar nog geen specifieke datum voor bekend. Of je tegen die tijd nog een Premium-abonnement nodig hebt om de slaaptimer te gebruiken, is eveneens onzeker.

Uitgelicht artikel Netflix ios Netflix test timer voor gebruikers die… in slaap vallen
ontspanningyoutubeYouTube Premium

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen