Nieuws

DALL-E 3 genereert nu ook beelden zonder abonnement

ChatGPT-4o mini
© Unsplash / Levart Photographer
ChatGPT Free-gebruikers kunnen voortaan ook gebruikmaken van DALL-E 3. OpenAI zegt wel dat er een beperking geldt voor het aantal afbeeldingen dat je dagelijks kan genereren.

ChatGPT biedt sinds vorig jaar de mogelijkheid om afbeeldingen te genereren met DALL-E 3. Daarvoor moest je wel een ChatGPT Plus-abonnement afsluiten. Een manier om dat Plus-abonnement te omzeilen is het gebruik van Microsofts Copilot; ook daarin zit DALL-E 3, maar dan zonder de noodzaak van een abonnement. OpenAI gaat dat deels evenaren door DALL-E 3 open te stellen voor gebruikers van ChatGPT Free. Zij mogen dagelijks twee afbeeldingen creëren via het AI-systeem.

OpenAI zegt de mogelijkheid inmiddels uit te rollen naar Free-gebruikers. Zodra je met DALL-E 3 aan de slag kunt, verschijnt de AI als optie in het ChatGPT-keuzemenu. Vervolgens hoef je alleen een prompt in te voeren om het AI-systeem aan het werk te zetten.

Gemaakt voor afbeeldingen

Heb je al eens zonder abonnement afbeeldingen laten creëren in ChatGPT? Dat ging dan via de reguliere GPT-modellen. GPT-4 kan bijvoorbeeld moeiteloos afbeeldingen genereren. Toch zijn de resultaten van DALL-E vaak wat beter. Hoe dat komt? Het zit hem in het woord ‘eenvoud’: DALL-E is namelijk specifiek ontwikkeld en geoptimaliseerd voor het genereren van afbeeldingen. GPT is daarentegen een mengelmoes van alles: GPT-modellen moeten ‘overal’ goed in zijn, maar blinken vooral uit in hun tekst- en spraakmogelijkheden.

GPT-4o is op dat vlak wel een vooruitgang. De AI kan, zoals gezegd, overweg met afbeeldingen. Hierdoor kan het systeem bestaande afbeeldingen analyseren, aanpassen en nieuwe beelden genereren. Bovendien kan GPT-4 ook overweg met bewegende beelden.

aiChatGPTDALL-E 3OpenAI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen