Nieuws

TikTok introduceert groepschats en stickers

TikTok
© iStock
Wil je meerdere TikTok-gebruikers tegelijkertijd dezelfde meme doorsturen? Dat kan voortaan via groepsgesprekken. Ook biedt het platform voortaan ondersteuning voor stickers in DM's.

Net als veel andere socialmediaplatformen biedt TikTok al een tijdje de mogelijkheid om DM’s te versturen. Dit is ideaal als je een meme wilt delen of iemand hebt leren kennen via TikTok, maar nog geen contactgegevens wilt uitwisselen. Voortaan kun je ook met meerdere personen tegelijk chatten in een groepsgesprek, zo kondigde TikTok maandag aan in een blogpost.

Zulke groepsgesprekken kunnen maximaal 32 leden hebben. Om aan een groepsgesprek te kunnen deelnemen, moet je bovendien minimaal 16 jaar oud zijn. Tieners tussen de 13 en 15 jaar worden om veiligheidsredenen uit de groepsgesprekken geweerd, aldus het platform. Voor 16- en 17-jarigen stelt het platform nog wel enkele beperkingen in:

  • Tieners kunnen een uitnodiging voor een groepsgesprek (via een link) alleen accepteren als er minstens één gemeenschappelijke vriend aan het gesprek deelneemt.
  • Voor groepsgesprekken die door tieners worden aangemaakt, geldt dat elke nieuwe deelnemer eerst moet worden goedgekeurd door de eigenaar van het gesprek.

Voor alle groepsdeelnemers, onafhankelijk van de leeftijd, zijn er nog enkele andere tools beschikbaar om zich te beschermen tegen spam. Zo is het mogelijk om groepsleden te dempen of te blokkeren, waarna de berichten van die leden niet meer zichtbaar zijn. Bovendien is het mogelijk om gesprekken te rapporteren bij TikTok. Een moderator zal de berichten dan controleren en waar nodig actie ondernemen.

TikTok Stickers

Voor wie graag stickers verstuurt via bijvoorbeeld WhatsApp, is er ook goed nieuws. TikTok laat je namelijk je eigen stickers creëren en versturen via privé- en groepsgesprekken. Om stickers te maken, kan je terecht op het “TikTok Stickers”-platform. Via dat platform kan je de stickers ook meteen met andere gebruikers delen én zelf grappige stickers ontdekken.

TikTok zegt dat de nieuwe functies per direct beschikbaar zijn in zijn mobiele apps op Android en iOS. Zie je de mogelijkheid om een groepsgesprek te openen nog niet? Installeer dan de nieuwste versie van het socialemediaplatform via de appwinkel op je smartphone.

ontspanningsociale mediatiktok

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600