Nieuws

Proton VPN haalt Chrome en Firefox-extensies achter betaalmuur vandaan

ProtonVPN
© Proton
De Zwitserse VPN-ontwikkelaar Proton heeft aangekondigd dat iedereen voortaan gratis gebruik kan maken van de Proton VPN-browserextensies in Chrome en Firefox.

VPN-browserextensies, zoals die van Proton VPN, maken het aanzienlijk makkelijker om veilig op het internet te surfen. Allereerst nemen deze extensies veel minder opslagruimte in beslag dan apps op je pc. Daarnaast wordt alleen het verkeer in je webbrowser via Proton VPN verstuurd; het dataverkeer van andere apps gaat gewoon via je internetprovider (ISP). Hierdoor ondervind je geen problemen met regiobeperkingen als je bepaalde lokale apps wilt openen. Voorheen moest je voor de browserextensies een abonnement nemen op Proton VPN Plus of Proton Unlimited.

Zonder dat abonnement was je aangewezen op de desktopapps voor macOS en Windows. Dat is nu verleden tijd: iedereen kan gebruikmaken van de extensies, meldt Proton VPN in een blogpost. “Nu ze gratis beschikbaar zijn, maken ze het makkelijker voor mensen wereldwijd om hun privacy te beschermen en censuur online te omzeilen,” aldus het Zwitserse bedrijf. Eerder besloot Proton om diezelfde reden zijn Android-app open te stellen voor gebruikers zonder account.

Chromium en Firefox

De gratis VPN-extensie is beschikbaar voor alle Chromium-gebaseerde webbrowsers, zoals Brave, Edge, Chrome, Opera en Vivaldi, evenals Mozilla Firefox. Ook browsers die op Firefox zijn gebaseerd, werken met de extensies van Proton.

Na het installeren van de extensie, hoef je alleen maar in te loggen met je Proton-account en op ‘Quick Connect’ te klikken om de VPN te activeren. Wil je liever zelf een serverlocatie kiezen, dan kan je dat in de extensie aangeven. Gratis gebruikers krijgen toegang tot een deel van het VPN-aanbod van Proton. Als je betaalt voor een Plus- of Unlimited-abonnement, kan je kiezen uit alle beschikbare locaties.

Uitgelicht artikel Proton Pass Secure Link Proton Pass lanceert veilige links voor wachtwoorddelen
firefoxgoogle chromeprotonproton vpnVPN

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600