Nieuws

Afbeelding onthult ‘bronzen’ iPhone 16 Pro

iPhone 16
© Unsplash/Amanz
Komende maand lanceert Apple alweer de iPhone 16-serie. Voor de iPhone 16 Pro heeft Apple, zo lijkt het, een bijzondere ‘bronzen’ kleur uitgekozen.

Nadat eerder deze week hands-on-afbeeldingen van de iPhone 16 opdoken, is het ditmaal de beurt aan de iPhone 16 Pro. Op de beelden zien we het bekende camera-eiland met daarop drie camera’s en een flitser. Links op het toestel zien we ook twee knoppen: de aan-/uitknop en de gloednieuwe cameraknop. Met één klik op die knop open je de camera-app, en deze knop kun je vervolgens gebruiken als sluiterknop.

Bronzen iPhone 16 Pro (Max)

De afbeelding, verspreid door geruchtenmaker Sonny Dickson, toont de iPhone 16 Pro (Max) in vier kleuren, waaronder Black Titanium, Natural Titanium en White Titanium. De vierde kleur is, zoals eerder gelekt, geheel nieuw en oogt bronsachtig. De kleur neigt naar donkerbruin en is iets donkerder dan je wellicht van brons zou verwachten.

Het is ook nog lang niet zeker dat Apple de naam ‘brons’ zal gebruiken. Wat verder opvalt, is dat de zwarte iPhone 16 Pro veel donkerder is dan op de iPhone 15 Pro-serie. Daarop was zwart een mix van donkergrijs en zwart, maar de nieuwste 16 Pro lijkt eerder matzwart.

Foto’s van dummy-exemplaren

Of de kleuren die te zien zijn op de dummy-exemplaren definitief zijn, is niet duidelijk. Mogelijk is dit slechts een selectie van alle kleuren die Apple heeft getest voor de aanstaande iPhones. Het gerucht dat er een ‘rosegouden’ of ‘bronzen’ iPhone 16 op komst is, doet al langer de ronde. Of de getoonde bronzen tint uiteindelijk de juiste is, zal de tijd moeten uitwijzen.

Als dit het definitieve kleurenpakket is, zal dit beschikbaar zijn voor zowel de iPhone 16 Pro als 16 Pro Max. De instapmodellen, de iPhone 16 en 16 Plus, krijgen andere kleuren: blauw, groen, roze, wit en zwart.

Uitgelicht artikel Apple heeft veel vertrouwen in de iPhone 16-serie Apple verwacht 100 miljoen iPhone 16-modellen te verkopen

Specificaties iPhone 16 Pro

Apple-analist Mark Gurman bevestigde eerder deze week nog enkele details van de iPhone 16-serie. Volgens de analist krijgen alle iPhones dit jaar een nieuwe knop. Voor de 16 en 16 Plus gaat het om de actieknop van de iPhone 15 Pro-reeks, terwijl Apple voor de 16 Pro en 16 Pro Max een gloednieuwe cameraknop in petto heeft.

Naast nieuwe knoppen kiest Apple ook voor iets grotere schermen voor de iPhone 16 Pro en Pro Max. Het scherm van de Pro groeit van 6,1 naar 6,3 inch, en dat van de Pro Max van 6,7 naar 6,9 inch. Ook zouden de Pro-modellen Samsungs gloednieuwe M14-oledschermen gebruiken. De instapmodellen gebruiken daarentegen oudere, goedkopere oledschermen met een maximale verversingssnelheid van 60 Hz.

appleiphoneiphone 16iphone 16 proiphone 16 pro maxmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600