Nieuws

WhatsApp gaat spam blokkeren met nieuwe instelling

whatsapp
© iStock / stockcam
Weinig dingen zijn zo vervelend als spam, vooral als het om veel berichten gaat. WhatsApp kan ze binnenkort tegenhouden voor je.

Niets is vervelender dan een telefoon die de hele tijd rinkelt, om daarna te zien dat je een hele rits aan WhatsApp-berichtjes kreeg van onbekenden. De berichten-app zal daar binnenkort een stokje voor steken, en zorgt ervoor dat de berichten niet meer aankomen. Daarvoor zit nu een schakelaar in versie 2.24.17.24 voor de WhatsApp-bèta op Android.

Het gaat om een nieuwe instelling, die mee bij de geavanceerde privacy-instellingen in de app komt te staan. Momenteel zijn daar al opties terug te vinden om je IP-adres af te schermen voor personen en websites, al worden die door niet veel mensen gebruikt. Het gaat om een instelling die gesprekken omleidt langs de servers van WhatsApp en een optie die linkvoorbeelden uitschakelt – want ook het genereren van een linkvoorbeeld kan je IP-adres lekken aan websites. De nieuwe antispamfunctie vervoegt die twee schakelaars, zoals WaBetaInfo kon zien in de laatste versie van de WhatsApp-bèta.

Spam in bulk

Het lijkt er echter niet op dat WhatsApp meteen alle spam weigert. Het is met de functie mogelijk om berichten te blokkeren van mensen die je niet kent, maar die blokkade treedt pas na enkele berichten in werking: ze worden namelijk pas geblokkeerd als het er teveel zijn. Daardoor zal je nog steeds enkele spamberichten kunnen ontvangen.

Hoe groot het volume aan berichten moet zijn vooraleer WhatsApp op de rem gaat staan, dat is niet bekend. Volgens de beschrijving van de functie in de app, is de bedoeling vooral om geen druk op toestellen te leggen. Als je veel berichtjes kort na elkaar ontvangt, kan dat binnen de app en op je toestel voor moeilijkheden zorgen. Krijg je zo’n spamgolf over je heen? Dan zorgt deze instelling ervoor dat je daar niet te veel last van ondervindt.

De functie is wel niet meteen beschikbaar. Momenteel zit die in de bètaversie van de app, maar nog niet in de finale release die op meeste toestellen staat. Je zal dus nog even moeten wachten voor je deze instelling zelf kan activeren.

Uitgelicht artikel Phishing bank cardstop Cardstop, bpost en meer: zo bescherm je jezelf tegen phishing
metaspamwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen