Nieuws

Zoom-vergaderingen laten nu een miljoen deelnemers toe

Zoom
© iStock / Sundry Photography
Webinar-calls in Zoom laten nu tot wel 1 miljoen mensen deelnemen aan dezelfde sessie. Die vraag kwam vanuit politieke hoek, laat het videovergaderplatform weten.

Een miljoen deelnemers voor een videovergadering: dat spreekt toch een beetje tot de verbeelding. Zoom heeft zopas aangekondigd dat het straks kan. De aanleiding zijn politieke groepen in de Verenigde Staten die het videoconferencingplatform gebruikt om campagne te voeren en geld in te zamelen voor de Democratische presidentskandidate Kamala Harris. Zij zetten eerder al videovergaderingen op met honderdduizenden deelnemers.

Met zijn betalende formules biedt Zoom nu verschillende mogelijkheden aan om grote evenementen digitaal te laten plaatsvinden. Zo kunnen klanten kiezen voor webinars die maximaal 10.000, 50.000, 100.000, 250.000, 500.000 of… één miljoen deelnemers toelaten. Het gaat om speciale pakketten die één keer gebruikt kunnen worden, met speciale support van het Zoom Event Services-team, om ervoor te zorgen dat de massa-videovergadering niet in de soep draait.

“Organisatoren van events hebben nu de flexibiliteit en power om écht interactieve ervaringen te hosten, op een ongeziene schaal”, zegt Zoom. “Het gaat om ‘single-use’ webinars die voor één specifiek event opgezet worden”, aldus Smita Hashim, chief product officer bij het platform.

Zoom-vergaderingen als politieke rally’s?

Hoewel de vraag in eerste instantie vooral vanuit politieke hoek komt, hoopt Zoom zulke massa-events ook in te burgeren bij grote bedrijven, de entertainmentsector en overheden. Het platform geeft het voorbeeld van beroemdheden die Zoom kunnen gebruiken voor meet-en-greets of artiesten en sprekers voor virtuele evenementen.

Een massavergadering boeken is wel peperduur. Zo hangt er aan een eenmalige webinar voor een miljoen deelnemers een pittig prijskaartje van 100.000 dollar. Gek genoeg lijkt dat een goede deal, aangezien een webinar voor 10.000 mensen 9.000 dollar kost (en dus bijna een dollar per persoon).

De nieuwe massavergaderingen kan de financiële situatie bij Zoom een boost geven. Tijdens de coronapandemie was een aandeel plots 560 dollar waard en niet veel later amper 60 dollar.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Pro Zoom Enhance rolt uit naar Google Pixel 8 Pro
businessvideo conferencingvideovergaderenzoom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen