Nieuws

Muziekfeature Circle to Search komt naar Samsung-telefoons

Circle to Search
© Google
Samsung-telefoons krijgen binnenkort een muziekfeature binnen Circle to Search. Gebruikers kunnen er muziek op het toestel of in de buurt mee identificeren. Google startte onlangs met het testen ervan.

Circle to Search is misschien wel een van de meest praktische en nuttige AI-features voor Android, dankzij zijn snelheid en accuraatheid. Dat die nu uitgebreid wordt met muziekherkenning, kan bijzonder handig worden. Het gaat dus om een Shazam-achtige functie, een nieuw onderdeel van Googles AI-pakket. Je kan de functie laten luisteren naar de muziek die op je apparaat afgespeeld wordt of in je directe omgeving. De artificiële intelligentie zal je dan kunnen vertellen om welk nummer het gaat, zo meldt SamMobile.

Volgens de Amerikaanse techsite heeft een Reddit-gebruiker laten weten dat Music Search voor Circle to Search plots beschikbaar was op zijn telefoon. De feature zou een onderdeel zijn van versie 15.32.37.28 van de Google-app. Andere gebruikers, die dezelfde versie draaien, zagen Music Search nog niet opduiken. Het lijkt er dus op dat Google de functie aan serverzijde en gefaseerd aan het uitrollen is.

Music Search in Circle to Search

Zoals je op de bovenstaande screenshots kan zien, krijg je in Circle to Search een nieuwe knop te zien met een muzieknoot-icoontje. Als je daarop tikt, zal de AI beginnen luisteren om het muzieknummer te identificeren. Dat klinkt heel Shazam-achtig, maar je zou naar verluidt zelfs kunnen zingen en neuriën. De AI is naar verluidt slim genoeg om ook niet-exacte passages te herkennen.

Een ander voordeel is dat je dus geen third-party-apps als Shazam of Soundhound meer moet installeren op je smartphone. Het is niet voor het eerst dat Google een dergelijke functie uitbrengt. Eerder was er al Google Song Search, als onderdeel van Google Assistant. Maar nu die laatste vervangen wordt door Gemini, zocht Google wellicht een meer geavanceerde muziekherkenner.

Uitgelicht artikel Circle to Search op Galaxy A- en Galaxy Tab S9 FE-serie ‘Circle to Search’ komt ook naar Samsung Galaxy A- en Galaxy Tab S9 FE-serie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen