Nieuws

JBL Tour Pro 3 gelanceerd met Auracast en slimme oplaadcase

JBL Tour Pro 3
© JBL
JBL heeft zijn eerste draadloze oortjes geïntroduceerd die standaard werken met Auracast, de Tour Pro 3. Ze zijn vanaf 14 september te koop voor 299,99 euro.

JBL noemt de Tour Pro 3-oordopjes in zijn aankondiging de “meest geavanceerde True Wireless Stereo”-oordopjes die je momenteel kunt krijgen. Welke ‘geavanceerde technieken’ vind je zoal op de Tour Pro 3’s? Het gaat dan bijvoorbeeld om ruimtelijk geluid met headtracking en Auracast. Met Auracast kan je je audio delen met andere Auracast-apparaten, zoals draadloze speakers. Ook is het mogelijk je aan te sluiten bij een bestaande ‘uitzending’. In de toekomst kan Auracast bijvoorbeeld ook worden ingezet om aankondigingen op treinstations naar oordopjes te ‘casten’.

Smart Charging Case

JBL lanceert ook zijn tweede generatie ‘Smart Charging Case’. Dat hoesje gebruik je natuurlijk om de oordopjes in op te bergen én op te laden, maar het biedt ook enkele slimme functies. Zo biedt de case bedieningsopties voor alle functies van de Tour Pro 3, waaronder ruimtelijk geluid en ANC. Ook kan je je muziek pauzeren via het 1,57-inch-aanraakscherm op het hoesje. Nieuw is dat het hoesje ook kan fungeren als audiotransmitter. Dit zagen we eerder al bij de case van de Jabra Elite 10 Gen 2-oordopjes.

Om hiervan te profiteren, sluit je de case simpelweg via usb-c of AUX (3,5mm-aansluiting) aan op een audiobron, zoals je laptop of zelfs het vliegtuig. Vervolgens wordt de audio draadloos naar je oordopjes verstuurd.

Twee drivers per oordopje

De Tour Pro 3’s beschikken ook over een tweede primeur voor JBL’s draadloze oordopjes: ze zijn namelijk uitgerust met twee drivers per oordopje, waaronder een dynamische driver van 11 mm. Hierdoor beschikken ze over wat de audiofabrikant “JBL Pro Sound” noemt, oftewel: heldere hoge tonen, krachtige en zuivere bassen en levendige vocalen.

Sony’s LDAC-bluetooth-codec is ook aanwezig om de maximale bitrate waarmee de oordopjes kunnen werken te verhogen. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet je telefoon wel over de LDAC-codec beschikken. Tot slot beschikken de oordopjes over adaptieve ANC die meer dan 50.000 keer per seconde de ruisonderdrukking aanpast. De batterij gaat tot 8 uur mee met ANC ingeschakeld. Schakel je de ruisonderdrukking uit, dan loopt dit op tot 10 uur. Met de oplaadcase erbij gaat het om respectievelijk 24 en 30 uur.

Je kunt de JBL Tour Pro 3-oordopjes vanaf 14 september aanschaffen in België en Nederland, met keuze uit twee kleuren: zwart en crèmekleurig. De oordopjes kosten 299,99 euro.

audiojblontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen