Nieuws

YouTube komt met AI als support voor gehackte kanalen

iPhone 13 YouTube
© Amanda Alamsyah / shutterstock.com
Een nieuwe AI-assistent gaat slachtoffers helpen wanneer hun YouTube-kanaal gehackt werd. Dat heeft het videoplatform aangekondigd.

De artificiële intelligentie moet een snellere klachtenafhandeling mogelijk maken en slachtoffers met gehackte accounts meteen uit de nood helpen. De AI kan zelfs verdere stappen ondernemen om de beveiliging van de accounts in kwestie te verhogen en te voorkomen dat ze in de toekomst opnieuw gecompromitteerd worden. Google heeft de nieuwe feature bekendgemaakt op de supportpagina voor YouTube.

Troubleshooten met AI

Van zodra ze onregelmatigheden vaststellen, kunnen eigenaars van YouTube-kanalen hun accounts gaan troubleshooten om tot een oplossing te komen. De feature is toegankelijk via het YouTube Help Center. Concreet zal de assistent een reeks vragen stellen om de rechtmatige eigenaars van de YouTube-kanalen weer toegang te verschaffen tot hun accounts en hackers buiten te sluiten.

Volgens YouTube komen specifieke creators in aanmerking voor ondersteuning door de nieuwe ‘hacked channel assistant’. Tot nog toe is de feature er alleen voor Engelstaligen en een selecte groepje creators. Google zegt dat het de feature op termijn wel beschikbaar wil maken voor iedereen die content maakt voor YouTube.

Uitgelicht artikel YouTube logo YouTube test reclame die je video niet onderbreekt
artificiele intelligentieontspanningyoutube

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen