Nieuws

Google geeft Maps op iOS een schoonmaakbeurt

Google Maps
© Unsplash
Na Android krijgt nu ook iOS het vereenvoudigde ontwerp voor Google Maps. Voortaan bevat de navigatiebalk onderaan nog ‘slechts’ drie knoppen.

Google heeft zijn Maps-app de laatste jaren flink uitgebreid. Wat begon als een kaartenapp is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige community-app voor bezienswaardigheden. Dit heeft er echter toe geleid dat de app steeds minder overzichtelijk werd. In juli bracht de zoekgigant hier een oplossing voor uit op Android met een vernieuwde navigatiebalk. Deze is nu ook beschikbaar op iOS vanaf Google Maps-versie 6.129.1.

In de vernieuwde navigatiebalk zijn nog drie knoppen te vinden: “Explore,” “You,” en “Contribute.” “You” is een nieuwe knop waarin alle functies zijn ondergebracht die je eerder onder “Opgeslagen” en “Updates” vond. Dit omvat recent opgeslagen locaties en lijsten, zoals je favoriete plekken en plaatsen waar je nog eens naartoe wilt gaan. Ook vind je onder “You” de notificaties in Maps, zoals reacties op je beoordelingen.

Google Maps iOS design
© via 9to5Google

De pagina’s “Ontdekken” en “Bijdragen” zijn verder ongewijzigd gebleven. “Ontdekken” toont simpelweg de standaard kaartweergave van Maps, terwijl je via “Bijdragen” plaatsen, beoordelingen, foto’s en andere informatie kunt toevoegen aan de kaartendienst. Deze bijdragen tellen vervolgens ook mee voor je Local Guide-score.

Incidentmeldingen

Google introduceerde eerder deze zomer ook een update voor incidentmeldingen in Maps op iOS en Android. Met deze functie kan je gebeurtenissen op de weg melden, zoals botsingen, files, wegwerkzaamheden, gesloten rijbanen of flitspalen. Zulke meldingen kon je al eerder doorgeven via Waze, een andere kaartendienst van Google. De incidentmeldingen in Maps zijn ook beschikbaar op Android Auto en Apple CarPlay.

Daarnaast heeft Maps het makkelijker gemaakt om naar onbekende plaatsen te navigeren. Bij aankomst zal Google namelijk het gebouw uitlichten en de ingang aanwijzen. Let wel, dit werkt slechts voor een select aantal gebouwen. Google weet namelijk niet van alle gebouwen waar de ingang is en waar ze precies liggen.

googlegoogle mapsios

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen