Nieuws

Disney+ wordt een stuk duurder en krijgt mogelijk advertenties

Disney plus
© Disney
Disney+ gaat zijn abonnementsprijzen verhogen. Mogelijk komen er ook goedkopere formules, maar dan zal je niet meer in 4K kunnen kijken of wat advertenties moeten uitstaan. 

Vanaf 21 november zullen Belgische abonnees meer moeten betalen voor hun favoriete Disney-content. Abonnees zullen dan per maand 13,99 euro betalen, een stijging van 3 euro. Het jaarlijks bedrag stijgt met 30 euro, van 109,90 naar 139,90 euro. Momenteel biedt Disney+ zijn abonnees standaard 4K-beeldkwaliteit en de mogelijkheid om op vier schermen tegelijkertijd te kijken. Of dat voor alle abonnees in België zo zal blijven, is niet duidelijk. Mogelijk krijgt onze regio dezelfde formules als diegene die zopas voor Nederland zijn aangekondigd.

Ook bij onze Noorderburen kost het standaardabonnement 10,99 euro en wordt dat verhoogd naar 13,99 euro per maand. Het zal dan ‘Premium’ gaan heten, wat wil zeggen dat je in 4K zal kunnen blijven kijken. De formule daaronder wordt in België en Nederland ‘Standaard’ en verlaagt de streamingresolutie naar 1080p (en 2 gelijktijdige streamers). De goedkoopste betalende formule die naar onze contreien komt (5,99 euro per maand) bevat mogelijk reclame.

Disney+ volgt HBO Max

Met deze veranderingen volgt Disney+ het voorbeeld van HBO Max, dat eerder dit jaar ook de prijzen verhoogde en een abonnement met advertenties introduceerde. De trend van prijsverhogingen is zichtbaar in de hele industrie.

Het moment van de prijsverhogingen komt op een ongelukkig tijdstip voor Disney+. Het bedrijf is recentelijk negatief in het nieuws gekomen, waaronder een controverse rond een overlijden in een Disney-park en de slechte ontvangst van de serie Star Wars: The Acolyte, die na één seizoen al wordt stopgezet. Het zal interessant zijn om te zien hoe abonnees reageren op de aankomende veranderingen.

Uitgelicht artikel Disney + Disney+ verhoogt prijs en treedt op tegen wachtwoorddelen
disney+ontspanningstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen