Nieuws

Niet storen-modus Android 15 krijgt meer diepgang

Android 15
© Google
De 'Niet storen'-modus van Android 15 krijgt een stevige update. De nieuwe Android 15 QPR1-bèta bevat een Prioriteitsmodus om 'niet storen'-momenten beter tegenover elkaar te plannen.

Als smartphonegebruiker kan het superhandig zijn om (automatische) momenten van stilte in te lassen, om je productiviteit op het werk te verhogen om na de uren even helemaal los te koppelen. Binnen de Niet storen-modus, kon het tot nog toe te vaak misgaan door conflicten tussen verschillende profielen. De door Android Authority ontdekte Prioriteitsmodus kan daar een mouw aan passen. Het gaat om een nieuw onderdeel in de Android 15 QPR1 Beta 1 die Google enkele dagen geleden is beginnen uitrollen.

Uit het lek blijkt dat Google niet alleen van plan is om de Niet storen-modus een andere naam te geven. Ook de gebruikersinterface van de functie krijgt een serieuze make-over. Zo komen er een nieuwe tegel voor Quick Settings en nog meer aanpassingsmogelijkheden. Android Authority deelde alvast een reeks screenshots van hoe dat eruit zal zien.

Op het eerste gezicht lijkt er niet heel veel veranderd. Wie goed kijkt, spot een nieuw icoontje onder de Do Not Disturb-header en keuzeknoppen onder het Apps-gedeelte. Een aantal onderdelen zijn naar het Display-settings-menu verhuisd, voor meer overzicht.

© Android Authority

Je zal de Niet storen-modus nog altijd snel aan en uit kunnen zetten via de Instellingen-app, maar binnen de instellingen voor Notificaties vind je nu ook de nieuwe Priority Mode, die je dus nog meer planningsopties geeft. Die feature overkoepelt de standaard Niet storen-modus en andere priority modes die je aanmaakt.

Het wordt in een toekomstige update van Android 15 dus mogelijk om je eigen, custom prioriteitsmodi aan te maken. Je kan die een duidelijke naam geven en er een icoontje aan toewijzen. En het belangrijkste: de specifieke voorwaarden om die modus te triggeren en de regels voor meldingen. Het hoofddoel is dus duidelijk: conflicten tussen ingestelde modi vermijden, het overzicht vergroten en je productiviteit verhogen. Hoelang de feature getest gaat worden en in welke Android-versie die officieel uitgerold zal worden, blijft afwachten.

Androidandroid 15mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen