Nieuws

Threads test berichten die na 24 uur verdwijnen

Threads
© Unsplash / Dave Adamson
Binnenkort kan je berichten op Threads plaatsen die na 24 uur verdwijnen. Momenteel wordt de functie getest onder een kleine groep gebruikers.

Instagram-CEO Adam Mosseri kondigde in april al een soortgelijke optie aan voor Threads. Hiermee kon je berichten automatisch laten archiveren als ze na een bepaalde periode online stonden. De optie die nu wordt getest, verschilt daarvan doordat je per bericht kunt aangeven of het automatisch moet verdwijnen. Bovendien verdwijnen de berichten al 24 uur nadat ze zijn geplaatst, en niet na een zelf in te stellen termijn, zoals we ook kennen van Stories op Instagram en Snaps op Snapchat.

Reacties en citaten

Ontwikkelaar Alessandro Paluzzi kreeg de functie afgelopen vrijdag al werkend. De Threads-kenner plaatste ook meteen zo’n ‘tijdelijk’ bericht op Threads om de werking ervan aan te tonen. Een opmerkelijk detail is dat Threads na afloop van de timer niet alleen het bericht van zijn servers verwijdert, maar ook alle reacties en citaten, meldt TechCrunch. Gebruikers die op zo’n tijdelijk bericht reageren, worden hierover ingelicht in het reactievenster.

Een ander belangrijk detail van de tijdelijke berichten is dat ze enkel op Threads zelf verschijnen en niet op Fediverse-platforms zoals Mastodon. Meta zegt niet in staat te zijn de berichten van die platforms te verwijderen, waardoor het ‘tijdelijke’ karakter verloren zou gaan.

Advertenties zijn onderweg

Meta test de tijdelijke berichten momenteel onder een zeer select groepje Threads-gebruikers. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de uitrol voor alle gebruikers van start gaat.

Naast de tijdelijke berichten werkt Threads volgens Alessandro ook aan advertenties. Dat het platform advertenties wil toevoegen, is niet verrassend. Threads heeft inmiddels meer dan 200 miljoen gebruikers. Daar verdient Meta momenteel niets aan; de focus lag eerst op groei, maar verschuift nu mogelijk naar het genereren van inkomsten.

Instagram-woordvoerder Alec Booker wijst de geruchten van de hand en zegt dat er nog geen tests worden uitgevoerd met advertenties op Threads. Opmerkelijk is dat Instagram-topman Mosseri in april nog zei dat er wel degelijk advertenties naar de X-concurrent zouden komen. Of dat nu al het geval is, zal de tijd moeten uitwijzen.

instagrammetasociale mediathreads

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen