Nieuws

Apple presenteert iPhone 16 op 9 september

iPhone 16
© Unsplash/Amanz
Maandag 9 september is het zover: de presentatie van de iPhone 16-serie. Dat heeft Apple min of meer bekendgemaakt met de uitnodiging van zijn eerstvolgende Apple Event.

Apple organiseert elk jaar minstens twee evenementen: WWDC in juni en het iPhone-event in september. Dit laatste event vindt doorgaans halverwege september plaats, waarna de iPhones nog voor het einde van de maand in de winkels liggen. Dit jaar heeft Apple het event iets vervroegd: het Apple-event in september vindt al plaats op maandag 9 september om 19.00 (lokale tijd).

Wat er precies in de pijplijn zit, laat de technologiegigant zoals gewoonlijk in het midden. Uit de teaser blijkt in elk geval dat de nadruk ligt op AI. De tekst “It’s Glowtime” zou namelijk verwijzen naar de nieuwe Siri-interface, die een stuk kleurrijker is. Deze nieuwe interface zal onder andere te vinden zijn op de aanstaande iPhone 16-modellen, die standaard op iOS 18 draaien.

Welke iPhones gaat Apple lanceren?

Het iPhone-aanbod zal dit jaar naar verwachting niet afwijken van voorgaande jaren. Dit betekent dat er vier iPhones op komst zijn: de iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro en 16 Pro Max.

Wat deze iPhones precies te bieden hebben, is nog even afwachten. Uit eerdere berichten bleek al dat de iPhone 16 Pro en 16 Pro Max grotere schermen krijgen, van respectievelijk 6,3 en 6,9 inch. Welk model je ook zou kiezen: alle modellen krijgen dit jaar waarschijnlijk een A18-chipset. Voor de Pro-modellen staat verder een cameraknop op de planning, terwijl de iPhone 16 en 16 Plus de actieknop van de iPhone 15 Pro (Max) overnemen.

Drie Apple Watch-horloges

Mogelijk brengt Apple op 9 september ook drie smartwatches uit: de Watch Series 10, SE en Watch Ultra. Eerdere lekken onthulden dat de Watch SE een groter 2-inch oled-scherm krijgt. De Watch Ultra krijgt daarentegen slechts enkele kleinere upgrades. Wat betreft de Watch SE lijkt er sprake van een meer radicale wijziging: de SE zou namelijk een plastic behuizing krijgen. Dit horloge moet zodoende nog iets goedkoper worden en daarmee geschikter zijn voor kinderen.

Ten slotte staat volgens een Apple-analist de introductie van de AirPods 4-serie gepland. Deze bestaat ditmaal uit twee modellen: één die de AirPods 3 opvolgt en een ander die de goedkope AirPods 2 opvolgt. Eerstgenoemde zou beschikken over ANC. Beide modellen zouden overstappen op usb-c-poorten voor het opladen.

Hoe volg je het Apple-event?

Wil je het Apple-event live volgen op 9 september? Dat kan onder meer via Apples officiële eventpagina. Daarnaast zendt Apple zijn events uit via YouTube en is de livestream te volgen via Apple TV. Al het laatste nieuws over het Apple-event kun je ook via TechPulse volgen.

appleiphoneiphone 16

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen