Nieuws

Garmin presenteert Enduro 3 met batterijduur van 320 uur

Garmin Fenix 8 lifestyle
De Fenix 8 is er nu ook met een oledscherm - © Garmin
Sportliefhebbers kunnen binnenkort kiezen uit twee nieuwe Garmin-sporthorloges, de Fenix 8 met een oledscherm en de Enduro 3 met een extreem lange batterijduur.

Vlak voor de aftrap van IFA 2024 in Berlijn heeft Garmin alvast zijn nieuwste sporthorloges, de Fenix 8 en Enduro 3, aangekondigd. Beide smartwatches zijn ditmaal uitgerust met een LED-zaklamp en een reeks nieuwe slimme functies, waaronder de mogelijkheid om te chatten via Garmin Messages.

Garmin Fenix 8

Naast het versturen van berichten via de Garmin Messages-app, kun je voortaan ook bellen met de Fenix-serie. Hiervoor is de Fenix 8 voorzien van een luidspreker en microfoon. Via de microfoon kun je ook spraakcommando’s geven aan de smartwatch, zodat je bijvoorbeeld een timer kunt instellen zonder het horloge aan te raken. Goed om te weten: hiervoor heb je geen actieve internetverbinding nodig, en het sporthorloge hoeft ook niet met je telefoon verbonden te zijn.

Dergelijke spraakfuncties zijn zeker niet nieuw binnen het Garmin-ecosysteem; we kennen ze al van de Venu 2 Plus. De Venu-serie is Garmins reeks van sporthorloges met een lifestyle-tintje en richt zich dus iets meer op slimme functies.

Lange batterijduur

Wie op zoek is naar een krachtpatser voor sportactiviteiten, kan echter niet om de Fenix 8 heen. Al is het maar vanwege het indrukwekkende uiterlijk én de batterijduur. Het kleinste model van de Fenix-lijn, met een 43mm-behuizing, gaat tot 10 dagen mee. Dit loopt op tot 16 dagen voor de 47mm-variant en 29 dagen met de 51mm-behuizing. Dit betreft specifiek de variant met het gloednieuwe oledscherm.

Kies je voor Garmins always-on-schermen met ingebouwde zonnepanelen, dan ziet het er nog rooskleuriger uit, met een batterijduur tot 48 dagen bij de 51mm-variant. Bij de iets kleinere 47mm-versie blijft de batterijduur steken op ‘slechts’ 29 dagen. Dit is een gemiddelde en hangt ook af van hoeveel tijd je in de zon doorbrengt.

Verder krijgt de Fenix 8 nog ‘lekbestendige’ metalen knoppen, een LED-zaklamp en een EKG-sensor, die Garmin eerder op de Fenix 7 Pro en Epix Pro introduceerde.

Extreem lange accuduur

De Garmin Enduro 3 krijgt een deel van de upgrades die naar de Fenix 8 komen. Zo beschikt de sportsmartwatch ook over de Garmin Messenger-app, een zaklamp, EKG’s en de ingebouwde zonnepanelen in het scherm. Dit laatste leidt ook tot een extreem lange batterijduur bij het gebruik van GPS. In de standaard GPS-modus bedraagt de batterijduur volgens Garmin 320 uur. De geavanceerde dual-frequency-GPS-modus brengt de maximale batterijduur terug naar 120 uur. Schakel je die modus uit als je niet aan het sporten bent, dan kom je waarschijnlijk ergens in het midden uit.

Garmin Enduro 3 kaarten
© Garmin

Prijzen en beschikbaarheid

De Garmin Fenix 8 en Enduro 3 zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Prijzen voor de Fenix 8 beginnen bij 1.000 euro voor het AMOLED-model (43 mm) en 1.100 euro voor het Solar-model (47 mm). Je kunt de oledvariant ook krijgen in een metalen of titanium behuizing. De Enduro 3 kost 900 euro.

fitnessgarmingarmin enduro 3garmin fenix 8gezondheid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen