Nieuws

Snapchat krijgt eindelijk een iPad-interface

Snapchat op een iPad
© Unsplash
Snapchat komt eindelijk met een volwaardige iPad-interface voor Apple-tablets. Buiten dat de interface meer schermruimte in beslag neemt, lijken de voordelen nochtans beperkt.

Net als op Android bieden veel apps voor iPadOS geen aparte tabletinterface. Tot voor kort was Snapchat één van die apps. Momenteel wordt er echter een update uitgerold voor Snapchat met versienummer 13.4.0.41, die native ondersteuning voor iPads toevoegt. Hierdoor vult de app het volledige scherm. Eerder werd simpelweg een vergrote iPhone-app getoond, met zwarte randen aan weerszijden.

Toch blijven er enkele beperkingen die we al kennen van eerdere Snapchat-versies. Zo is het niet mogelijk om Snapchat in landschapsmodus (de brede zijde van iPads) te gebruiken. Daarnaast ontbreekt in de iPad-versie van Snapchat de ondersteuning voor iPadOS’ Split View en Slide Over. Met Slide Over kun je apps over elkaar heen plaatsen in iPadOS, maar dat werkt nog niet met Snapchat.

Er zijn ook voordelen: dankzij de native ondersteuning voor iPads kun je veel meer vrienden (of kennissen) tegelijkertijd in beeld zien. Daarnaast kan Snapchat voor iPads notificaties versturen, wat in eerdere versies niet mogelijk was op iPadOS.

Uitgelicht artikel Snapchat Snapchat komt met extreem korte mini-Snaps

Meer dan Instagram

Hoewel Snapchat vrij beperkte ondersteuning biedt, lopen ze daarmee nog steeds voor op Meta. Zowel Instagram als Facebook bieden nog geen native ondersteuning voor iPads. Beide sociale mediaplatformen verschijnen dus als smartphoneversie op Apple-tablets. Je kunt daarom net zo goed de browserversie van deze platformen gebruiken.

appleipadontspanningsnapchat

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen