Nieuws

Instagram wil bekendmaken welke muziek je luistert

Instagram Spotify
© iStock / Dima Berlin
Spotify voor muziek en Instagram voor beeld. Als het aan de twee bedrijven ligt, slaan ze binnenkort de handen in elkaar met een nieuwe functie.

Bij een sociaalmediaplatform zoals Instagram zijn ze steeds op zoek naar nieuwe functies die ervoor kunnen zorgen dat gebruikers meer tijd spenderen op het platform. Deze keer zouden Meta en Spotify de handen in elkaar kunnen slaan voor die nieuwe functie. Daarbij zouden Instagram Notes zichtbaar kunnen maken welke muziek je precies luistert.

De functie zit momenteel nog niet in Instagram, maar staat wel al gedeeltelijk klaar in de broncode van de app. Deze keer is het Allesandro Palluzi die de nieuwe functie ontdekte. Op Threads toonde hij meteen een screenshot van hoe de functie eruit zou moeten zien. Daaruit blijkt dat de functie “Share from Spotify” heet. Je kan er continu mee delen naar welke muziek je luistert, maar dat eventueel ook aan en uitzetten.

Sociale muziek

Instagram verandert daardoor de manier waarop het met muziek omgaat. Sinds iets meer dan een jaar is het mogelijk om een audioclip van 30 seconden aan bepaalde Instagram Notes te halen. Daar kunnen gebruikers dan één liedje kiezen, dat afspeelt terwijl bezoekers naar de Note kijken. Met de doorgetrokken integratie van Spotify in Instagram wordt er echter veel meer mogelijk. Een mogelijkheid is dat een aparte Instagram Note je volgers laat weten wat je precies aan het luisteren bent. Tegelijkertijd is het goed mogelijk dat je zelf geen audioclip meer moet selecteren, maar dat Instagram leert om dat automatisch te doen.

Vandaag kan je al aan Facebook-vrienden laten weten wat je luistert via Spotify. Op een smartphone zie je daar niet veel van, maar in de app voor pc’s kan je een zijbalk openklikken die dat allemaal toont. De nieuwe functie trekt dat sociale aspect door naar een ander Meta-platform.

Testfase

Momenteel kan je de nieuwigheid wel nog niet gebruiken: alles lijkt er klaar voor te staan, maar de functie werd nog niet ingeschakeld door Spotify en/of Meta. Het kan nog even duren vooraleer de functie beschikbaar komt – als ze dat ooit doet. Bij Instagram testen ze nieuwe functies aan de lopende band, en niet alle nieuwtjes halen het tot aan het einde van de lijn. Of dat met deze Spotify-integratie anders is, zal in de toekomst dus moeten blijken.

instagrammetaontspanningsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen