Nieuws

Samsung Galaxy S25 Ultra wordt dunner en lichter dan de iPhone 16 Pro Max

Samsung Galaxy S24 Ultra
© TechPulse/Bram Lodewijks
Een bekende leaker heeft meegedeeld dat de aankomende Samsung Galaxy S25 Ultra dunner en lichter zal zijn dan zijn grootste concurrenten.

Er begint langzamerhand steeds meer informatie uit te lekken over Samsungs volgende vlaggenschip, de Samsung Galaxy S25 Ultra. Eerder kregen we al een eerste blik op hoe het toestel er misschien uit zal zien, maar nu heeft een leaker ons nog meer informatie gegeven over wat we van het design van de S25 Ultra kunnen verwachten.

Samsung Galaxy S25 Ultra vs iPhone 16 Pro Max

De bekende leaker @UniverseIce deelde eerder op Twitter (X) al een render van het zogenaamde rondere design van de S25 Ultra. Dat zou ervoor moeten zorgen dat de telefoon comfortabeler in de hand ligt. Inmiddels heeft dezelfde leaker nog meer informatie gedeeld over het design van het volgende Ultra-model.

Volgens @UniverseIce zal de Galaxy S25 Ultra dunner en lichter zijn dan zijn grootste concurrenten, waaronder de iPhone 16 Pro Max en de Google Pixel 9 Pro XL (via SamMobile). Nou weten we natuurlijk nog niet hoe dik en zwaar de iPhone 16 Pro Max zal zijn, maar de Google Pixel 9 Pro XL is in ieder geval 8,5 mm dik en weegt 221 gram.

Een vernieuwd design

Samsungs Ultra-modellen hebben al wel eens eerder een meer afgerond design gehad. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de Samsung Galaxy S20 Ultra. De voorbije jaren waren de Ultra-toestellen echter weer voorzien van de scherpe randen van de Galaxy Note-serie waar ze uit voort zijn gekomen.

Interessant genoeg heeft Samsung bij de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 6 echter juist weer voor een hoekiger design gekozen. Dat is bij dit apparaat, me zijn dunnere coverscherm, misschien niet zo erg, maar bij het grote formaat van de S25 Ultra verwachten we dat de afgeronde randen wel iets comfortabeler zullen aanvoelen.

Hoe dan ook zullen we waarschijnlijk nog tot begin volgend jaar moeten wachten op een onthulling van het officiële design. Als Samsung weer dezelfde releaseperiode aanhoudt als dit jaar, kunnen we de Galaxy S25-serie misschien weer in januari verwachten.

Uitgelicht artikel Circle to Search Muziekfeature Circle to Search komt naar Samsung-telefoons
iphoneiphone 16 pro maxmobielsamsungsamsung galaxy s25 ultra

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen