Nieuws

‘s Werelds eerste tri-fold-telefoon verschijnt op 10 september

Huawei
© iStock / HJBC
Huawei lanceert op 10 september 's werelds eerste tri-fold-smartphone, die je dus in drie losse delen kan uitvouwen.

Vouwbare smartphones zoals de Samsung Galaxy Z Fold 6, Google Pixel 9 Pro Fold en OnePlus Open hebben één detail gemeen: ze bestaan uit twee delen met een scharnier ertussen. Verder zijn ze ongeveer allemaal even groot, met vouwbare schermen van ongeveer 8 inch. Is 8 inch te klein? Huawei lanceert op 10 september een oplossing met ‘s werelds eerste tri-fold-smartphone.

Zoals de naam doet vermoeden, bestaat de smartphone uit drie ‘losse’ delen, verbonden met twee scharnieren. Uiteraard bestaat het vouwbare scherm wel uit één geheel. In het geval van de eerste tri-fold-smartphone meet dat scherm 10 inch, aldus schermanalist Ross Young. Hoewel dat marginaal groter lijkt dan de 8-inchschermen van de huidige foldables, gaat het om een verschil van 5 centimeter. Bovendien zegt schermdiagonaal niet alles: hoeveel je echt aan die ruimte hebt, is ook afhankelijk van de gekozen beeldverhouding.

Goed om te weten: Huawei is zeker niet de eerste fabrikant die experimenteert met het tri-fold-idee. De Chinese telecomgigant is nu echter wel de eerste die zo’n smartphone op de markt brengt. In het westen zullen we daar vermoedelijk niet al te veel van meekrijgen, aangezien Huawei zijn nieuwe smartphones doorgaans exclusief in China uitbrengt. Bovendien verkoopt Huawei momenteel geen smartphones in België. De vraag is ook wat je eraan zou hebben, aangezien Huawei de Play Store niet mag aanbieden op zijn smartphones.

Meerdere gelekte afbeeldingen

Hoe ‘s werelds eerste tri-fold eruit komt te zien? Daarover hoeven we niet te speculeren. Huawei-CEO Richard Yu is namelijk al meerdere malen in het openbaar gezien met de telefoon. De smartphone bestaat, zoals verwacht, uit drie delen, met een selfiecamera op het meest linkerdeel van de tri-fold. Achterop is een gigantisch camera-eiland zichtbaar, hoewel het momenteel niet duidelijk is welke camera’s daar precies in zitten.

huaweimobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen