Nieuws

WhatsApp maakt het makkelijker om chats te ordenen

whatsapp
© iStock / stockcam
Een nieuwe functie, die naar WhatsApp onderweg is, zal het binnenkort makkelijker maken om verschillende chats te ordenen.

Als er één app is die continu vernieuwt, dan is het WhatsApp wel. Bij de berichtenapp werken ze nu aan een functie die het makkelijk moet maken om gesprekken te ordenen. De functie is in feite een voortzetting van de chatfilters, die eerder dit jaar uitgerold werden. Die filters verschijnen als je in WhatsApp naar boven scrolt. De bedoeling daarvan is om heel snel te kunnen filteren op ongelezen berichten, groepsgesprekken en favoriete gesprekken.

Uitgebreide filterfunctie

Met de filterfunctie is het enkel mogelijk om op vooraf bepaalde categorieën te filteren. WaBetaInfo dook in de code van de bètaversie van WhatsApp, versie 2.24.18.9. Het medium zag daarin dat WhatsApp aan een nieuwe filteroptie werkt, die gebruikers meer controle geeft over wat ze zien. Om zelf een filter in te stellen, zal je eerst een lijst moeten samenstellen. In die lijst kan je dan bepaalde chats en groepsgesprekken stoppen, zodat je ze makkelijk terugvindt. Een ‘Familie’-lijst zou dan kunnen bestaan uit alle groepsgesprekken en privégesprekken met familieleden.

Nadat je die lijst hebt samengesteld, zal die bovenaan de lijst chats verschijnen. De naam van de lijst komt naast de vooraf ingestelde chatfilters te staan. De functie is vooral handig voor wie WhatsApp ook voor zakelijke doeleinden gebruikt: zo kan makkelijk een onderscheid gemaakt worden tussen zakelijke contacten en privégesprekken. Ook die zakelijke gesprekken kunnen geordend worden: klanten die nog moeten betalen kan je in een lijst zetten, en alle follow-ups die moeten gebeuren kunnen ook in een aparte lijst worden gezet.

Aankomsttijd onbekend

Momenteel wordt er nog aan de filterupdate gewerkt. Je zal de functie dus niet meteen in je app zien verschijnen. Over een termijn is, zoals steeds, niets bekend. Hoelang het duurt voor de nieuwe functie op jouw toestel verschijnt, hangt grotendeels af van hoe goed die nu al werkt en hoeveel bètatesters er daadwerkelijk gebruik van maken.

metawhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen