Nieuws

ChatGPT ziet aantal wekelijkse gebruikers verdubbelen

chatgpt loginscherm
© photosince / Shutterstock.com
OpenAI's ChatGPT weet steeds meer mensen te verleiden een vraagje te stellen aan zijn AI. Ten opzichte van 2023 is het aantal wekelijkse gebruikers verdubbeld.

OpenAI heeft vorige week bekendgemaakt dat 200 miljoen mensen wekelijks gebruikmaken van ChatGPT. Hoeveel mensen dagelijks een vraag stellen aan de bot, laat de GPT-ontwikkelaar in het midden. Vast staat dat het om een verdubbeling gaat ten opzichte van november 2023, toen ChatGPT op weekbasis ongeveer 100 miljoen gebruikers verwelkomde. Kortom, het duurde slechts negen maanden om de gebruikersbasis van GPT te verdubbelen.

De GPT-ontwikkelaar wijst er ook op dat 92% van de Fortune 500-bedrijven ChatGPT gebruikt. Hoe deze bedrijven de AI precies inzetten, laat OpenAI in het midden. Neem het percentage dus gerust met een korreltje zout. Mogelijk gebruiken ze de AI simpelweg om snel een zoekopdracht uit te voeren of om iets na te laten kijken, zoals een gemiddelde gebruiker van ChatGPT dat ook doet. Bovendien is het niet gezegd dat het hele bedrijf de AI gebruikt; het kan net zo goed om enkele werknemers gaan.

Ten slotte meldt OpenAI-CEO Sam Altman dat de tools in ChatGPT “echt een verschil maken op gebieden als gezondheidszorg en onderwijs”.

Gebruikersaantallen van concurrenten

Hoe de cijfers van ChatGPT zich verhouden tot die van andere AI-chatbots is lastig te zeggen. Google heeft nooit officieel cijfers bekendgemaakt over het aantal gebruikers van Gemini. OpenAI-concurrent Meta (Llama) heeft echter wel aangegeven dat het gebruik van zijn AI flink toeneemt. De socialemediagigant zag het gebruik van zijn opensource Llama AI-modellen tussen mei en juli verdubbelen bij grote cloudserviceproviders. Cijfers van Microsofts Copilot zijn niet openbaar, al zal ook die AI flink groeien met de opkomst van Microsofts AI-pc’s.

aiChatGPTOpenAI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen